Hoe onze klanten ons beoordelen
9.8
253 beoordelingen

Kunstgras op het dak of balkon: geniet van een groen leven!

Heeft u een leuk dakterras, balkon of plat dak tot uw beschikking? Dan is het tijd om daar volop van te gaan genieten. De zon schijnt steeds wat vaker en langer en dat betekend genieten van het buitenleven, ook voor mensen die geen tuin hebben. Fris uw dak of balkon op met het gebruik van kunstgras, ideaal om wat extra groen in uw leven aan te brengen. Kunstgras op het balkon aanleggen is eenvoudig en geeft een mooie sfeer.

Kunstgras gebruiken op het dak: kan dat zomaar?

Kunstgras is ideaal om aan te leggen op een plat dak. Het is licht van gewicht, waterdoorlatend en geeft een mooi uitzicht. Om daken van een groen tapijt te voorzien wordt normaal sedum gebruikt. Dit is een langzaam groeiend plantje wat het hele dak kan voorzien van groen. Toch is dit niet altijd ideaal. Het vergt namelijk wat onderhoud, groeit langzaam en laat modder achter. Sedum kan ook redelijk glad worden, waardoor het niet ideaal is om op te lopen. Kunstgras daarintegen zorgt voor een prima oplossing. Het gras heeft veel voordelen, is diervriendelijk en heeft bijna geen onderhoud nodig.

Kunstgras kan op bijna alle platte daken of balkons geplaatst worden. Bij het plaatsen van kunstgras op een dak of balkon wordt meestal een speciale lijm gebruikt. Deze lijm is sterk genoeg om het kunstgras ook bij stevige rukwinden op zijn plaats te houden. Boren of schroeven is niet slim, omdat dit het dak kan beschadigen.

Hoe wordt kunstgras op het balkon of dak precies aangelegd?

Voordat we het kunstgras kunnen leggen moet het eerst op maat gemaakt worden. Dit doen we door het kunstgras te snijden. Na het op maat maken van het kunstgras worden de verschillende stroken aan elkaar vastgemaakt met naadband. Dit zorgt ervoor dat het gras er heel natuurlijk en als een egaal oppervlak uitziet. Het dak of balkon wordt goed schoongemaakt waarna het kunstgras vastgelijmd kan worden. Hierna wordt er nog een laag zand over het kunstgras gestrooid, waardoor het gras stevig komt te liggen en de grassprieten recht omhoog komen te staan.

Twijfelt u over het aanleggen van kunstgras op het balkon of dak?

Dan kan het interessant zijn om dit inspirererde blog eens te bekijken. Wij adviseren u daarnaast graag over het aanleggen van kunstgras op het balkon, uw plat dak of in de tuin.

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?

Wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen?

Gebruik onze expertise voor uw tuin, en vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan! Wij zorgen ervoor dat u binnen 24 uur een persoonlijke offerte in huis heeft!

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?