Hoe onze klanten ons beoordelen
9.8
344 beoordelingen

Boekentopper: de leukste tuinboeken

De leukste tuinboeken

Als tuinliefhebber kunt u ieder jaar natuurlijk niet wachten tot het voorjaarszonnetje weer zich laat zien. Om de winter toch goed door te komen, kunt u natuurlijk ook in de boeken duiken! De leukste tuinboeken staan vol handige tips, nieuwe technieken, en inspirerende verhalen. Deze top 5 tuinboeken helpen u goed op weg.

30 ongewone ontwerpen in beeld

Jeanne van Rijs, Carrie Preston, Carolien Barkman en Bernadette den Bieman gingen een interessante samenwerking aan. Samen schreven zij dit boek, ideaal voor mensen die hun tuin drastisch willen aanpakken of van een make-over willen voorzien. Er komen 30 ontwerpen aan bod, die op een makkelijke manier schematisch in beeld gebracht worden. Er zijn verschillende thema’s zoals groen, lef, speels en stoer. Dit boek biedt u genoeg inspiratie om uw droomtuin te ontwerpen.

Ontwerpen en planten voor kleine tuinen

de leukste tuinboeken

We schreven al eens de blog over 10 mooie bomen voor een kleine tuin en als u meer inspiratie en ideeën wilt, dan is dit boek van Modeste Herwig een echte aanrader. Ze legt eenvoudig uit hoe u uw kleine tuin kunt omtoveren tot droomtuin. Herwig heeft ook een handige plantenlijst samengesteld, waarin ze uitleg geeft over de planten en of zij geschikt zijn voor uw kleine tuin.

Tuinieren voor Dummies


Het boek van MacCaskey en Marken staat boordevol handige tips voor de beginnende tuinliefhebber. Van het herkennen van planten en bloemen tot het ontwerpen en aanleggen van complete tuinen: met dit boekje gaat u goed van start. In ‘Tuinieren voor Dummies’ vindt u ook allerlei tips voor interessante tijdschriften, daarnaast leert u over het bewerken van de grond, zaaien, snoeien, het bestrijden van onkruid en zelfs speciale tuinen in te richten. Bekijk dit boek op Bol.com.

12 maanden in de tuin: de beste gids voor elke tuin

Wilt u van januari tot en met december een prachtige tuin hebben? Dan kan het boek ’12 maanden in de tuin’ u zeker helpen! Dit boek, uitgegeven door de Royal Horticultural Society, bevat meer dan 1300 seizoentips voor uw tuin. Leer meer over de invloed van weersomstandigheden op uw tuin, de moestuin, welke planten wanneer bloeien, en bekijk de checklist en praktische tips per maand voor uw tuin. Bekijk dit boek op Bol.com.

Je tuin. Beplanten & ontwerpen

Wilt u uw tuin volledig veranderen? Waar moet  u dan op letten? En wat pakt u als eerst aan? Het boek van Matt James helpt u goed op weg. Met een handig overzicht van kleurcombinaties, schema’s en duidelijke tips richt u uw tuin binnen de kortste keren om in paradijs. Door de vele foto’s, prachtige Engelse en Hollandse tuinen en handige voorbeelden kunt u dit boek prima gebruiken wanneer u uw tuin grondig aan gaat pakken.

Wilt u uw tuin ook grondig aanpakken of klaar maken voor deze zomer? Dan helpen wij u graag! Neem contact met ons op voor vrijblijvende informatie of een offerte. Meer informatie over diensten vindt u op de pagina’s tuinaanleg en tuinontwerp. Wist u dat er ook handige tuin app zijn die helpen met het onderhouden van uw tuin? Deze vindt in de blogpost met de beste tuin apps.

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?

Wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen?

Gebruik onze expertise voor uw tuin, en vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan! Wij zorgen ervoor dat u binnen 24 uur een persoonlijke offerte in huis heeft!

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?