Hoe onze klanten ons beoordelen
9.8
347 beoordelingen

10 mooie bomen voor een kleine tuin

Eriobotrya Japonica

Wilt u uw kleine tuin in het voorjaar ook eens grondig aanpakken? En wilt u graag een paar mooie, kleinere bomen planten? Dan kunt u wel wat hulp gebruiken!  Er zijn veel bomen voor een kleine tuin, maar om uw tuin sfeervol en levendig te maken hebben wij een selectie samengesteld met onze favoriete bomen.

Onze favoriete bomen voor een kleine tuin

Hoewel we nog middenin de winter zitten kan het toch al verstandig zijn om na te denken over uw voorjaarstuin. Zo kunt u zelfs al beginnen met het zaaien van een voorjaarstuin. Sommige prachtige voorjaarsbomen zijn niet bij elke tuinspecialist te verkrijgen, dus probeer ruim van te voren op zoek te gaan naar uw toekomstige boom.

Afbeeldingsresultaat voor meidoorn

1. De Crataegus Orientalis

Deze boom, de Crataegus Orientalis, oftewel Meidoorn, heeft alles wat een kleine boom nodig heeft. Prachtige bloemen in de lente, kleur in de herfst en fruit dat kleine vogels aantrekt. De Meidoorn heeft stevige takken met in de winter rode besjes, waardoor deze boom er ook in de winter prachtig uitziet.
Onderhoud: de Meidoorn is makkelijk te onderhouden en vergt weinig tijd. Het beste is om in juni en september de boom iets bij te snoeien, zodat deze een mooie vorm houdt en gezond kan groeien.

Afbeeldingsresultaat voor De Eriobotrya japonica

2.De Eriobotrya Japonica

Een andere geschikte boom voor een kleine tuin is de Eriobotrya japonica, ook wel Japanse Loquet genoemd. Deze boom blijft altijd groen en heeft prachtige witte bloesem in het voorjaar. In de zomer is de boom voorzien van een abrikozen soort die heerlijk sappig en zoet smaakt.

Onderhoud: deze boom is makkelijk te snoeien en blijft klein. Het is verstandig de boom in de winter, bij tempraturen onder de 5C te beschermen met speciale beschermhoezen voor bomen en planten. Van het fruit aan de boom dat in de zomer aan de boom groeit kunt u ook jam maken.

3. De Malus domestica

De Malus Domestica is een ideale appelboom die klein blijft. Het mooie van deze boom is dat hij geen ‘partner’ boom nodig heeft om appels te ontwikkelen. U kunt de appels van oktober tot en met januari.

Onderhoud:
Deze boom kunt u het best snoeien in maart of april. Snoei de boom niet te vroeg, dan kan er namelijk vorstschade ontstaan. U kunt de boom het beste bemesten met een meststof die voorzien is van veel kalium. Een stikstofrijke meststof is bij deze boom niet verstandig, omdat dit stimuleren de groei van de boom teveel stimuleert.

Nog meer geschikte bomen voor een kleine tuin…

Natuurlijk zijn er naast deze 3 bomen nog veel meer geschikte bomen voor een kleine tuin. We hebben een kleine selectie voor u gemaakt:

4. De Acer Campestre ‘Nanum’

Deze boom bloeit van april tot mei en heeft donkergroene bladeren. Deze boom heeft weinig onderhoud nodig en is makkelijk klein te houden en in vorm te snoeien.


De Acer Griseum zorgt voor schitterende kleuren in de herfst.

5. De esdoorn Acer Griseum

Probeer de boom zo weinig mogelijk te snoeien, mocht het toch nodig zijn om te snoeien doe dit dan laat in de winter of heel vroeg in de zomer. In de winter heeft de boom geen bladeren, in de herfst zijn de bladeren mooi gekleurd.

6. De Steeneik

Deze boom zie je regelmatig in voor en achtertuinen. De bladeren vallen niet uit, waardoor de boom het hele jaar een volle en mooie uitstraling heeft. Deze boom is winterhard en vraagt weinig onderhoud, toch is het goed om te weten dat de wortels van deze boom ver kunnen groeien. Het is daarom verstandig de boom niet direct naast het terras te plaatsen.

Kleurrijke bomen met bloesem of vruchten in een kleine tuin

Ook deze bomen zijn geschikt voor een kleine tuin, en hebben een groot voordeel: ze zijn voorzien van prachtige bloemen en vruchten!


De Magnolia kobus kondigt de lente aan met zijn mooie bloesem.

7. Magnolia kobus

Deze prachtige boom is voorzien van de mooiste bladeren. Met zijn stermvormige witte bloemen ruikt deze boom ook nog eens heerlijk wanneer hij bloei is. De boom heeft weinig onderhoud nodig en is zeer goed bestand tegen plagen en ziekten.

8. Prunus subhirtella ‘Pendula Plena Rosea’

Deze langzaam groeiende boom wordt uiteindelijk rond de 4 meter hoog. Door zijn dunne stam is deze boom echter ideaal om in een kleine tuin te planten. De prachtige donkerroze bloemen komen rond april tot bloei.

9. De Catalpa bignonioides

Deze kleine boom heeft prachtige frisgroene bladeren. De witte bloemen komen rond juni of juli tevoorschijn. En er is een groot voordeel: deze boom verdrijft muggen en vliegen! Ideaal voor een vliegvrije zomeravond.

10. Sorbus aucaparia

Deze wilde lijsterbes is zeer winterhard, en kan zelfs 10 meter hoog worden. In mei en juni is de boom voorzien van mooie witte bloemen en oranjerode vruchten.

Persoonlijk advies nodig?

Wilt u graag een geschikte boom voor uw kleine tuin vinden? Dan kunnen wij u ook persoonlijk advies geven. Wij denken graag met u mee! Naast telefonisch advies komen wij ook graag langs voor een afspraak, zodat we de mogelijkheden en beste opties kunnen bespreken. Meer informatie over onze diensten kunt u vinden op de pagina tuinaanleg. Tips voor een kleine tuin vindt u eveneens in ons artikel over het inrichten van een kleine tuin.

We hopen dat u uit onze selectie met kleine bomen de juiste boom voor uw tuin kunt vinden. Wij geven u graag persoonlijk advies, en denken met u mee.

 

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?

Wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen?

Gebruik onze expertise voor uw tuin, en vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan! Wij zorgen ervoor dat u binnen 24 uur een persoonlijke offerte in huis heeft!

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?