Hoe onze klanten ons beoordelen
9.8
308 beoordelingen

De buxusmot: kun je er iets tegen doen?

In grote delen van Nederland en België  heeft de Buxusmot zijn ’thuis’ gevonden. Een buxusmot legt eitjes op de bladeren van de buxus. Hierna komt een groen-gestreepte rups tevoorschijn, die binnen de kortste keren de hele buxushaag vernield heeft. Maar is er iets tegen te doen? Zijn de Buxus nog te redden, of is er een andere optie?

De Buxusmot: een verloren strijd

Helaas zijn er niet veel opties in de bestrijding van de Buxusmot. Bij andere rupsen en motten is het vrij gemakkelijk om met een bestrijdingsmiddel al het ongedierte weg te halen. De Buxusmot laat zich wat minder gemakkelijk kennen, en toch is het het proberen waard. Gebruik een bestrijdingsmiddel met Pyrethrum, dit is het sterkst in de strijd tegen de Buxusmot. Spray regelmatig en zorg ervoor dat alle delen van de Buxus besprayed zijn. Toch kan het soms te laat zijn. Wanneer een hele groep Buxusmotten al begonnen is met het vernielen van de Buxus, is het het verstandigdst deze te verwijderen. Maar wat zet u ervoor in de plaats? Wij zetten een aantal leuke hebben en bloemen voor u op een rijtje.

Vervanging voor de Buxus: welke opties zijn er?

  • De Japanse Hulst: Deze prachtige groenblijvende struik lijkt op een Buxus. Ideaal als u graag  hetzelfde beeld in uw tuin ziet, zonder opnieuw kennis te maken met de Buxusmot.
  • Carex Morrowii Variegata: Dit prachtige siergras geeft een mooie kleur aan uw tuin, is zeer onderhoudsvriendelijk en wordt ook vaak als bodembedekker gebruikt. Ideaal om te gebruiken als afscheiding in uw tuin.
  • Veldesdoorn: deze prachtige heg is geliefd tijdens alle seizoenen. In de herfst krijgt deze heg een prachtige kleur, en in de zomer is hij mooi groen. Hoewel deze heg iets hoger is dan de Buxus, is het een prachtig en makkelijk te onderhouden alternatief.

 

Heeft de Buxusmot uw tuin beschadigd?

Mocht de Buxusmot uw Buxus echt aangetast hebben, dan kan het tijd zijn om voor een nieuwe plant of heg te kiezen. Maar u kunt er natuurlijk ook voor kiezen een compleet nieuwe tuin aan te leggen. Wij geven u in beide gevallen graag advies. In ons blog geven wij u al graag advies, maar u kunt ook persoonlijk contact met ons opnemen.

 

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?

Wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen?

Gebruik onze expertise voor uw tuin, en vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan! Wij zorgen ervoor dat u binnen 24 uur een persoonlijke offerte in huis heeft!

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?