Hoe onze klanten ons beoordelen
9.8
347 beoordelingen

Chrysantenfestival in Japanse sferen: 14 tot en met 22 oktober in Hasselt

Chrysanten zijn er in allerlei prachtige kleuren. De mooie bloemen wekken emoties op, worden regelmatig gebruikt bij begrafenissen en staan in Japan bekent als ‘de bloem voor geluk’. In Hasselt, België kunnen ze deze bloem zeer zeker waarderen. Zo erg zelfs, dat er een speciaal Chrysantenfestival bestaat.

Chrysantenfestival in Hasselt, een ode aan de bloem

In Hasselt bestaat een echte Japanse Tuin. In deze tuin vind je elk seizoen prachtige bloemen en er vinden regelmatig gezellige evenementen plaats. De tuin is een plaats van rust, evenwicht en harmonie: zelfs in Japan zouden ze er trots op zijn. Dit keer staat de Japanse Tuin in teken van het Chrysantenfestival en er is genoeg te beleven!

Chrysantenfestival

Van Chrysantenwandeling tot vioolconcerten en workshops

Tijdens het Chrysantenfestival staat niet alleen de Chrysant centraal. Het festival wordt namelijk gehouden omdat de Japanse Tuinen in Hasselt maar liefst 25 jaar bestaan. Het thema is daarom ook ‘zilver’, omdat de tuin zijn zilvere verjaardag viert. Om in het Japanse thema te blijven zijn er allerlei workshops en concerten in Japanse stijl, terwijl u geniet van het prachtige zicht op bloemstukken met Chrysanten, allemaal gemaakt met de behulp van vrijwilligers.

De volgende informatie komt van de website van VisitHasselt.be. Meer informatie over het
festival, of mogelijke wijzigingen, kunt u dan ook vinden op deze website. Wij delen graag het programma met u.

15 oktober: viering van het 25-jaris bestaan van de Japanse Tuin

Op 15 oktober wordt het bestaan van de Japanse Tuin uitbundig gevierd. Het feest begint om 11.15 met een concert met traditionele Japanse instrumenten. De getalenteerde Yukine, Chiyone en Aki Sato openen deze mooie dag.
Hierna is er een officiele openingsspeech, waarna van 12 uur tot 2 uur verschillende Japanse vioolconcerten worden gegeven. Om 3 uur speelt Hannah Van den Borne de muziek uit de film ‘Memoirs of a Geisha’.

21 en 22 oktober

Op deze dagen worden er interessante workshops gegeven. Op 21 en 22 oktober kunnen er zijde sjaals geverfd worden vanaf 2 uur. Zondag 22 oktober is dan om 3 uur de Sake-tasting door SasaWorks. Je kunt hierbij 4 verschillende soorten sake proeven onder het genot van een aantal hapjes.

Inschrijven voor de evenementen op 21 en 22 oktober kan per mail via japansetuin@hasselt.be

 

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?

Wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen?

Gebruik onze expertise voor uw tuin, en vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan! Wij zorgen ervoor dat u binnen 24 uur een persoonlijke offerte in huis heeft!

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?