Hoe onze klanten ons beoordelen
9.8
266 beoordelingen

De tuin in april

Het is eindelijk lente! De tuin in april brengt een aantal klusjes met zich mee. Benieuwd wat jij deze maand in de tuin kunt doen? Lees dan verder!

Snoeien

Vriest het niet? Dan kun je gerust beginnen met snoeien. Varens, klimop, rozen, de hortensias en de haag kunnen allemaal bijgesnoeid worden. Kijk voordat je begint met snoeien goed aan welke plant je begint. Sommige planten moeten geknipt, getopt of gezaagd worden. Zodra je weet welke planten je in de tuin wilt verzorgen kies je het juiste materiaal. Zorg ervoor dat het materiaal schoon en scherp is om sneller te werken. Door schoon materiaal te gebruiken voorkom je ook dat planten of bloemen ziek worden. Heb jij moeite met het bijhouden van de tuin of heeft het een grote opfrisser nodig? Dan kunnen wij je verder helpen. Naast het ontwerpen en aanleggen van tuinen kunnen wij ook zorgen voor het onderhoud van jouw tuin

Geef de tuin een onderhoudsbeurt

Niet alleen snoeien geeft een goede opfrisser aan de tuin. Neem de tuin eens flink onder handen door verlepte bloemen en afgebroken takjes te verwijderen. Controleer op bladluis of ander ongedierte en kies voor de juiste behandeling. Kies een goed paar handschoenen voordat je in de tuin gaat werken, zo voorkom je dat je jezelf bezeerd.

Geef je tuin in april een goede opfrisser door ook de andere planten en bloemen te verzorgen. Verwijder verlepte bloemen en afgebroken takjes. Zorg ervoor dat je tijdens het snoeien goede handschoenen draagt zodat je jezelf niet bezeerd. Maak plantenbakken en potten schoon, geef de tegels een goede reinigingsbeurt en zet het terras in een sopje.

Het gazon opfrissen

Je gazon heeft wat extra aandacht nodig na deze regenachtige winter. Maai het gras netjes bij als het langer dan 5 centimeter hoog is.
Is er mos gaan groeien tussen het gras? Prik dan gaatjes met een verticuteermachine of hark in het gazon. Zo krijgt het gras lucht en krijgt het voedingsstoffen en water. Dit samen zorgt voor een gezond gazon zonder mos. Strooi na het verticuteren wat messtof over het gazon. Zo krijgt je gazon een gezonde boost.

Nieuwe planten en bloemen planten

De lente is een prima tijd om de zaadjes van eenjarige of vaste planten te planten. Geef ook zomerbloeiende bollen en rozen een plekje in jouw tuin voor extra gezelligheid. Check regelmatig of er onkruid groeit rond de nieuwe planten en bloemen en verwijder dit.

Verplanten

Heesters, struiken en bomen kunnen nu verplant worden. Wil jij ze liever op een andere plek in de tuin zetten? Zorg er dan voor dat je zoveel mogelijk kluit en wortels mee verplant. Druk na het planten op de nieuwe plek de grond stevig vast. De wortels zetten zich na een tijdje vast waardoor de plant op zijn nieuwe plek kan groeien.

Wil jij jouw tuin een frisse make-over geven? Neem dan contact met ons op, we helpen wij je graag met een origineel ontwerp.

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?

Wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen?

Gebruik onze expertise voor uw tuin, en vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan! Wij zorgen ervoor dat u binnen 24 uur een persoonlijke offerte in huis heeft!

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?