Hoe onze klanten ons beoordelen
9.8
343 beoordelingen

De tuin in april. Dit kun je doen.

Het is eindelijk lente! De tuin in april brengt een aantal klusjes met zich mee. Benieuwd wat jij deze maand in de tuin kunt doen? Lees dan verder!

Snoeien in april

Vriest het niet? Dan kun je gerust beginnen met snoeien. Varens, klimop, rozen, de hortensia’s en de haag kunnen allemaal bijgesnoeid worden. Ook een vlinderstruik kun je snoeien in april als de ergste nachtvorst voorbij is. Heb je een leuke beukenhaag? Een beukenhaag kun je het beste snoeien tussen april en juni. Kijk voordat je begint met snoeien goed aan welke plant je begint. Sommige planten moeten geknipt, getopt of gezaagd worden. Zodra je weet welke planten je in de tuin wilt verzorgen kies je het juiste materiaal. Zorg ervoor dat het materiaal schoon en scherp is om sneller te werken. Door schoon materiaal te gebruiken voorkom je ook dat planten of bloemen ziek worden.

Geef de tuin een onderhoudsbeurt

Niet alleen snoeien geeft een goede opfrisser aan de tuin. Neem de tuin eens flink onder handen door verlepte bloemen en afgebroken takjes te verwijderen. Controleer op bladluis of ander ongedierte en kies voor de juiste behandeling. Zorg ervoor dat je tijdens het snoeien goede handschoenen draagt zodat je jezelf niet bezeerd. Maak plantenbakken en potten schoon, geef de tegels een goede reinigingsbeurt en zet het terras in een sopje.

Het gazon opfrissen

Je gazon heeft wat extra aandacht nodig na deze regenachtige winter. Maai het gras netjes bij als het langer dan 5 centimeter hoog is.
Is er mos gaan groeien tussen het gras? Prik dan gaatjes met een verticuteermachine of hark in het gazon. Zo krijgt het gras lucht en krijgt het voedingsstoffen en water. Dit samen zorgt voor een gezond gazon zonder mos. Strooi na het verticuteren wat meststof over het gazon. Zo krijgt je gazon een gezonde boost. Heb je veel last van mos in het gras? Lees dan onze blogpost over het verwijderen van mos.

Nieuwe planten en bloemen planten in april

De lente is een prima tijd om de zaadjes van eenjarige of vaste planten te planten. Geef ook zomerbloeiende bollen en rozen een plekje in jouw tuin voor extra gezelligheid. Check regelmatig of er onkruid groeit rond de nieuwe planten en bloemen en verwijder dit. Zoek je inspiratie voor welke bloemen je kunt planten in april. Met bijvoorbeeld de dahlia, gladiool, begonia, lelie en allium krijg je lekker veel kleur in je tuin.

Verplanten

Heesters, struiken en bomen kunnen nu verplant worden. Wil jij ze liever op een andere plek in de tuin zetten? Zorg er dan voor dat je zoveel mogelijk kluit en wortels mee verplant. Druk na het planten op de nieuwe plek de grond stevig vast. De wortels zetten zich na een tijdje vast waardoor de plant op zijn nieuwe plek kan groeien.

Wil jij jouw tuin een frisse make-over geven? Neem dan contact met ons op, we helpen wij je graag met een origineel tuinontwerp. Ook voor onder meer het aanleggen van tuinen, overkappingen, leggen van kunstgras en gras zijn we je graag van dienst.

Alvast benieuwd wat u volgende maand kunt doen? Lees dan onze blogpost over tuinieren in mei.

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?

Wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen?

Gebruik onze expertise voor uw tuin, en vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan! Wij zorgen ervoor dat u binnen 24 uur een persoonlijke offerte in huis heeft!

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?