Hoe onze klanten ons beoordelen
9.8
278 beoordelingen

De tuin tijdens quarantaine: 7 DIY tips

Door de opgelegde maatregelen zitten we voorlopig massaal thuis. Even niet naar het werk, school of de yoga. Tijd om de handen uit de mouwen te steken! Maar hoe, nu alle tuincentra ook dicht zijn? Snel een gezellig plantje halen zit er nu even niet in. Toch kun jij de tuin tijdens quarantaine leuk opknappen met onze 7 DIY tips.


1.
 Geef je tuinset een likje verf

Ergens nog een emmer ongebruikte verf staan? Dan kun je die prima gebruiken om je tuinset een make-over te geven. Check voordat je aan de slag gaat even of de verf die jij gaat gebruiken geschikt is voor jouw ondergrond. Een metalen tuinset kan andere verf nodig hebben dan een houten tuinset. Schuur een houten tuinset eerst goed op om oude kleuren of vlekken te verwijderen. Een metalen tuinset maak je goed schoon voordat je de eerste laag verf aanbrengt.

2. Maai het gras en knip de randjes bij

Het gras eens goed maaien zorgt voor een nette uitstraling. Knip de randjes netjes bij en verwijder onkruid.

3. Belucht het gazon

Heb jij je gazon al eens belucht? Waarschijnlijk niet! Je gazon beluchten zorgt ervoor dat je gras sneller groeit en gezonder wordt. Een prikrol of verticuteermachine is handig om te gebruiken, maar een gewone hark doet het werk ook. Prik om de ongeveer 20 centimeter diepere gaatjes in het gazon. Deze gaatjes zorgen voor een betere lucht, water en voedingsstoffen toevoer. De gaatjes groeien na een regenbui weer dicht en het gras groeit ook daar gezond terug.

4. Verander van tuindecoratie en voeg lampjes toe

Die oude bloempot beu? Geef hem een likje verf of verander van decoratie. Waarschijnlijk heb je in huis of op zolder nog vazen of andere decoratie staan. Bekijk goed wat je al in huis hebt. Een ideaal moment om tegelijk de zolder eens op te ruimen! Hang witte of gekleurde kerstlampjes op voor extra gezelligheid, of leg ze in een doorzichtige vaas.

5. Voeg wat kleur toe in de tuin

De tuinset verven zorgt voor een grote verandering, maar ook je bloempotten kunnen voorzien worden van een likje verf. Zoek je een leuke activiteit voor de (klein) kinderen? Vraag ze dan om een schilderij of kleiwerkje te maken. Een persoonlijke touch zorgt altijd voor veel sfeer in de tuin.

6. Maak een boeket van je eigen bloemen

Bloeien bij jou de hortensia’s en andere bloemen al? Gebruik dan een paar stelen om een mooi boeket van te maken. Zo is jouw tuin tijdens quarantaine al snel een stuk gezelliger.

7. Gebruik koffiedik voor in de tuin

Nu je thuis heel wat kopjes koffie drinkt om deze quarantaine door te komen, heb je waarschijnlijk veel koffiedik. Gooi dit niet weg maar gebruik het in de tuin. Koffiedik zit vol met magnesium, stikstof, kalium, fosfor en koper. Strooi het koffiedik uit over het gazon en onder de planten. Deze nemen het op als voedingsstoffen.

Ga jij ook werken in de tuin tijdens quarantaine? Deel dan een foto van jouw eindresultaat in de comments hieronder, of stuur jouw foto door via onze Facebookpagina.

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?

Wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen?

Gebruik onze expertise voor uw tuin, en vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan! Wij zorgen ervoor dat u binnen 24 uur een persoonlijke offerte in huis heeft!

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?