Hoe onze klanten ons beoordelen
9.8
308 beoordelingen

Duurzaam tuinieren: ontdek het in Lutjewinkel

Wilt u zo duurzaam mogelijk tuinieren? Of bent u nieuwsgierig naar duurzaam tuinieren? Dan kunt u op zaterdag 27 en zondag 28 mei uw hart ophalen in Lutjewinkel. Dit gezellige dorpje in Noord-Holland staat dan helemaal in het teken van duurzaam tuinieren. Maar wat houdt dat precies in? En wat valt er te ontdekken in Lutjewinkel?

Duurzaam tuinieren: wat is het?

Het aanleggen van een mooie tuin is iets om trots op te zijn. U brengt meer groen op de wereld, doet insecten een plezier en maakt een nieuwe thuishaven voor vogels en vlinders. Toch kan het nog een stapje beter. Door een tuin duurzaam aan te leggen gebruik je materialen die niet schadelijk zijn voor het milieu. De producten en materialen voor een duurzame tuin zijn zo gemaakt dat ze het milieu zo min mogelijk belasten. Er is dus gedacht aan de manier van produceren, transporteren en uiteindelijk verkopen. Er worden geen chemische middelen gebruikt en het gebruik van gerecyclede materialen komt ook veel voor.

Duurzaam tuinieren weekend: wat is er te ontdekken?

Wanneer u voor het eerst kennis wil maken met deze manier van tuinieren kan het interessant zijn een beurs, workshop of evenement te bezoeken. Net zoals voorgaande jaren nodigen Marianne Greiner en Frans Meijer bezoekers aan om hun tuin ‘Versicolor‘ te bezoeken. Dit 2500m2 tellende paradijs bestaat uit kleurige Engelse rozen, een Vlindertuin, vogelbosjes, prachtige Hortensia’s en zelfs een natuurlijke vijver vol kikkers. Hier is de de plattegrond van Versicolor te vinden:

Duurzaam tuinieren: kan ik ook zelf beginnen?

Natuurlijk kunt u ook zelf beginnen met duurzaam tuinieren. Dit gaat vaak stap voor stap. Lees uzelf rustig in en kies een onderwerp uit. Zo kunt u leren hoe u uw tuin diervriendelijk kunt maken. Daarnaast kunt u verschillende beurzen, workshops of tuinevenementen bezoeken om meer informatie en praktische tips over duurzaam tuinieren op te doen.

 

 

 

 

 

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?

Wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen?

Gebruik onze expertise voor uw tuin, en vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan! Wij zorgen ervoor dat u binnen 24 uur een persoonlijke offerte in huis heeft!

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?