Hoe onze klanten ons beoordelen
9.8
343 beoordelingen

Eenvoudig mos verwijderen? Probeer het met onze tips!

Mos in gras verwijderen

Het is weer zo ver: een dikke plak mos heeft zich tussen uw terrastegels genesteld. Er groeit zelfs een beetje mos in uw gazon. Maar geen zorgen: wij zetten een aantal tips en technieken voor u op een rijtje, zodat u op een natuurlijke manier mos uit uw tuin kunt verwijderen.

Verwijder mos op een natuurlijke manier

Vroeger gooide men een flinke emmer chloor over de terrastegels om mos te verwijderen. Of bleek, of natuurlijk een pot zout en schoonmaakmiddel. Dit is niet goed voor het milieu en doet de planten naast uw tegels ook niet veel goeds. Houdt het natuurlijk en gebruik geen huismiddeltjes.

Gebruik de verticuteerhark of verticuteermachine

Om mos uit uw gazon te verwijderen kunt u een verticuteerhark gebruiken. Even harken door het gras en het mos is snel verwijderd. Zijn er kale plekken ontstaan? Strooi dan wat graszaden, sproei de tuin en binnen 3 weken ziet uw gazon er weer prachtig uit.

Heeft u een groot gazon en is het onmogelijk dit helemaal te harken? Gebruik dan de verticuteermachine.

Strooi met gazon zand

Heeft u geen verticuteerhark of is dit toch teveel werk? Gebruik dan gazon zand. Er is zand verkrijgbaar dat gemengd is met mosbestrijders en gazonmest. Hierdoor groeit uw gras mooi en wordt mos bestreden. U kunt het beste strooien in het voorjaar op een zonnige dag. Zo heeft het zand genoeg tijd om in te werken. Wacht een week rustig af en hark hierna voorzichtig door het gras. De dode stukken mos komen tevoorschijn en uw gazon ziet er weer netjes uit.

Mos verwijderen met een hogedrukspuit? Liever niet!

Een hogedrukspuit werkt prima om mos en groene algen te verwijderen, maar beschadigt ook uw tegels. Ook veranderen uw tegels van kleur, en algen en mos groeien sneller nadat u de hogedrukspuit gebruikt. En dat is nou net niet de bedoeling.

Een nette tuin? Schakel hoveniers in

Heeft u weinig tijd om uw tuin te onderhouden? Of is het gewoonweg teveel werk? Wij van Geerts & Groenendaal Hoveniers zorgen dat uw tuin er binnen no time weer netjes bij ligt. Ook voor het onderhouden en zomerklaar maken van uw tuin kunt u bij ons terecht. Stuur gerust een mailtje of bel ons op, wij komen graag bij u langs.
Geerts & Groenendaal is uw hovenier voor onder andere tuinaanleg, bestrating, kunstgras en graszoden.

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?

Wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen?

Gebruik onze expertise voor uw tuin, en vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan! Wij zorgen ervoor dat u binnen 24 uur een persoonlijke offerte in huis heeft!

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?