Hoe onze klanten ons beoordelen
9.8
347 beoordelingen

Fruittuin aanleggen: zo doet u dat!

Fruittuin aanleggen

Onlangs leerden we u meer over het aanleggen van een eigen kruidentuin. Om nog vaker in de tuin bezig te kunnen zijn en te genieten van de verschillende fruitsoorten die de wereld te bieden heeft, kunt u ook een fruittuin aanleggen. Ziet u uzelf al rondwandelen in uw eigen fruittuin, genietend van aarbeien, frambozen, appels of bessen? Bekijk dan wat er mogelijk is in uw tuin:

Een fruittuin aanleggen: kan dat zomaar?

Voordat u een fruittuin overweegt zijn er een aantal dingen om rekening mee te houden. Uw tuin moet namelijk het grootste deel van de dag in de zon liggen. Fruitbomen en het fruit zelf heeft namelijk voldoende zonlicht nodig om te groeien. Is uw tuin vooral ’s middags en in het begin van de avond voorzien van genoeg zonlicht? Dan heeft u een prima plek om uw fruittuin aan te leggen. Voor het aanleggen van een fruittuin heeft u niet eens heel veel plaats nodig. Aardbeienplantjes zet je bijvoorbeeld zo’n 30 centimeter van elkaar, terwijl kruisbessen maar liefst 1.25 meter nodig hebben. Heb je een kleine tuin en wilt u als particulier genieten van verschillende fruitsoorten? Plaats dan zoveel mogelijk verschillende soorten. Zo kun je lang genieten van het fruit, aangezien het niet allemaal in dezelfde maand rijp is.

Welke fruitsoorten zijn geschikt voor een nieuwe fruittuin?

Voor een beginnende fruittuin zijn er genoeg soorten fruit om uit te kiezen. Rode, witte en zwarte bessen zijn een smakelijke snack voor in de zomer; en zijn eenvoudig te onderhouden en te planten. Ook kruisbessen zijn een goede optie, net als aarbeienplanten. Frambozen zijn een goede optie, maar kies het liefst voor de herfstframboos. De gewone framboos is moeilijker in onderhoud en heeft vaak en veel last van wormen.

fruittuin aanleggen
Ook Kiwi’s zijn een goede optie om zelf in uw tuin te kweken. De kiwi groeit aan een klimplant en bloeit in het voorjaar. In september en oktober kunt u dan genieten van heerlijke kiwi’s uit eigen tuin. Daarnaast zijn de bekende Elstar appels ook een goede toevoeging aan uw fruittuin. De boom ziet er mooi uit, bloeit in april en kan geplukt worden in september.

Wilt u het serieus aanpakken en uw fruittuin combineren met een kruidentuin of moestuin? Dan geven wij u in onze andere blogs graag meer informatie. Zoekt u een betrouwbaar hoveniersbedrijf dat u kan helpen met uw fruittuin? Geerts & Groenendaal Hoveniers is uw hovenier voor tuinaanleg.

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?

Wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen?

Gebruik onze expertise voor uw tuin, en vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan! Wij zorgen ervoor dat u binnen 24 uur een persoonlijke offerte in huis heeft!

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?