Hoe onze klanten ons beoordelen
9.8
343 beoordelingen

Gazon beluchten voor een gezond gazon

Het regent steeds meer, de dagen worden kouder, de grond wordt steeds vochtiger. Het gazon heeft moeite om de grote hoeveelheid water op te nemen, waardoor plassen of kleine overstromingen kunnen ontstaan. Er dat zorgt er weer voor dat het gras uiteindelijk zwakker wordt of kale plekken krijgt. Dat wilt u natuurlijk voorkomen. Het gazon beluchten zorgt voor een gezond gazon, het hele jaar door.

Gazon beluchten: wanneer kan dat?

Het gazon kan aangetast worden wanneer het niet genoeg zuurstof, voedingsstoffen en water krijgt. Door regelmatig over het gras te lopen, hevige regenbuien en een harde ondergrond, is er niet genoeg ruimte om water af te voeren en voedingsstoffen en voedingsstoffen op te nemen. Door kleine gaatjes in het gazon te maken, wordt er weer genoeg ruimte gemaakt. Het gazon beluchten hoeft zeker niet maandelijks, eens per 6 maanden is genoeg.

Hoe moet ik het gazon beluchten?

Afhankelijk van de grote van uw tuin kunt u kiezen uit verschillende manieren om het gazon te beluchten. Bij een tuin met een oppervlak van onder de 100 vierkante meter kunt u speciale beluchtigingsschoenen aanschaffen. Deze schoenen zijn voorzien van pinnen aan de onderkant. Wanneer de pinnen in de grond steken, zorgen ze voor onopvallende gaatjes. In deze gaatjes kunnen voedingsstoffen, zuurstof en water worden opgenomen. Hierdoor groeit het gras beter en sneller, omdat de voedingsstoffen direct door de wortels opgenomen kunnen worden.

Heeft u een grote tuin?

Dan is het teveel werk om met de beluchtingsschoenen rond te wandelen over het gazon. Hiervoor gebruikt u beter een prikroller. Deze roller is makkelijk in gebruik en kost minder energie. De prikroller is makkelijk over het gazon te duwen en laat net als de schoenen genoeg gaatjes achter om het gazon een gezonde boost te geven.

Is het gazon al beschadigd en wilt u graag grondig te werk gaan?

Dan kan een gazonverluchter beter zijn. Een gazonverluchter ziet eruit als een hark, maar heeft 5 brede pinnen. Deze pinnen maken grotere gaten, wat soms nodig kan zijn als het gazon helemaal is platgelopen. De gazonverluchter kan ook gebruikt worden in weilanden waar koeien of paarden regelmatig op 1 zelfde plek staan, waardoor het gras niet meer goed groeit.

Heeft u last van lege plekken in uw gazon? Lees dan onze blogpost over kale plekken in gras.

 

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?

Wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen?

Gebruik onze expertise voor uw tuin, en vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan! Wij zorgen ervoor dat u binnen 24 uur een persoonlijke offerte in huis heeft!

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?