Hoe onze klanten ons beoordelen
9.8
347 beoordelingen

Gazon onderhouden in het voorjaar: hoe werkt het?

Gras bemesten

Is uw tuin al klaar voor de lente? Maar ligt uw gazon er minder charmant bij? Dan is het tijd voor een goede voorjaarsopfrisser. Uw gazon onderhouden in het voorjaar vraagt net wat meer werk dan normaal. Maar geen zorgen, wij geven u graag handige tips waardoor uw gazon er ook in het voorjaar weer mooi bij ligt.

Stap 1: bestrijd mos in uw tuin

Hoewel het gazon weer flink tot leven komt met dit mooie weer, zijn ook verschillende soorten onkruid er dol op. Behandel daarom uw gazon met een biologische mosbestrijder, zo kunt u het mos er na 1 week makkelijk uitharken. Hark nooit zomaar mos uit de tuin, dit kan zorgen dat het mos alleen maar erger terugkomt omdat de sporen zich kunnen verspreiden.

Stap 2: Gebruik een prikrol om gazon te verluchten

Heeft u al ooit van een prikrol gehoord? Zo niet, dan is het tijd om de voordelen van een prikrol eens goed te bekijken. Een prikrol (oftewel gazonverluchter) is het perfecte toestel om uw gazon te verluchten. Door de kleine gaatjes die in het gazon ontstaan kan water makkelijker wegstromen, en neemt het gazon meer voedingsstoffen en zuurstof op. Zo krijgt u binnen de kortste keren een prachtig groene grasmat zonder mos.

Stap 3: Tijd voor een laagje compost voor uw gras

Na het verwijderen van het mos in de tuin kunt u de tuin bemesten met een dun laagje compost. Dit geeft voeding aan het gazon, waardoor het gras mooier en gezonder doorgroeit. Probeer te bemesten voordat het gaat regenen, zo wordt de compost beter opgenomen door het gras.

Stap 4: Gras bijzaaien

Zijn er kale plekken in uw gazon ontstaan? Dan is dit een goed moment om deze bij te zaaien. We adviseren om hetzelfde grasmengsel te gebruiken als het huidige gazon. Zo krijgt u geen afwijkende plekken.

Nu kunt u gazon er weer tegenaan. Lees ook onze pagina met alle gras onderhoud tips om uw gazon in optimale conditie te houden.

 

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?

Wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen?

Gebruik onze expertise voor uw tuin, en vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan! Wij zorgen ervoor dat u binnen 24 uur een persoonlijke offerte in huis heeft!

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?