Hoe onze klanten ons beoordelen
9.8
344 beoordelingen

Gemakkelijk uw tuin onderhouden? Het kan met deze leuke tuin apps!

De beste tuinieren apps

Vergeet u ook weleens uw planten op tijd water te geven? Of weet u niet wanneer u het best uw buxus bij kunt knippen? Geen zorgen, er zijn leuke tuin apps op de markt die u hierbij kunnen hepen. Ze vertellen u precies wat voor planten er in uw tuin staan, wanneer ze water moeten krijgen en of ze binnenkort gesnoeid moeten worden. Er zijn zelfs tuin apps speciaal ontwikkeld voor kinderen. Hartstikke handig, toch?! We zetten een paar van deze apps voor u op een rijtje.

Pokon: de nieuwste plantverzorging app voor smartphone gebruikers

Pokon tuinieren app
Dit is een heel handige smartphone app op tuingebied. Pokon biedt veel filmpjes met uitleg over plantverzorging en gazononderhoud. Ook geeft de app precies aan welke voeding geschikt is voor uw planten. Na het installeren van Pokon kunt u kiezen uit verschillende hoofdcategorieën: moestuin, siertuin, gazon en/of kamerplanten. U geeft aan wat voor soort planten u heeft, waarna de app allerlei interessante filmpjes voor u selecteert. Zo leert u precies wanneer u uw rozenstruik moet bijknippen of wanneer het tijd is om uw planten water te geven. Download de Pokon app voor Android of iOS.

 

MijnTuin: de ideale tool voor iedereen met groene vingers

MijnTuin app
Dit is dé nummer 1 app voor iedereen die graag in de tuin werkt. Het leukste onderdeel van deze app is het plantenoverzicht. In dit overzicht vindt u alle populaire plantensoorten: van buxus tot vlinderstruiken en groene munt tot hortensia’s. U kunt precies lezen hoe de planten verzorgd moeten worden, wanneer hij zal bloeien, hoeveel water de plant moet krijgen en in welke periode u de plant moet snoeien. Update 22-2-2024. De MijnTuin app is helaas niet meer beschikbaar.

 

Intratuin: handige tuin app voor iPhone en Android

Intratuin app
Geniet u ook extra van uw tuin of balkon in het voorjaar? Lekker een boek lezen of de handen uit de mouwen te steken door te tuinieren. En laat dat tuinieren nu niet altijd even gemakkelijk zijn. De app van Intratuin geeft u allerlei leuke ideeën en weetjes voor binnen en buiten. Zo leert u hoe u onkruid moet bestrijden of kamerplanten moet verpotten. De app biedt ook een tuinkalender, zo kunt u per maand precies zien welke acties u in de tuin moet ondernemen. Download de Pokon app voor Android of iOS.

 

Plantbrain: de app voor deskundige

Deze handige tuin app  laat u kennismaken met 2.600 verschillende planten. U kunt planten zoeken op basis van naam, plantensoort, bloemenkleur, bladtype, zon behoefte en zelfs bloeiperiode. Na het vinden van de plant die u zoekt geeft de app precies aan hoe u de planten optimaal kunt verzorgen. De app is alleen beschikbaar in het Engels en is werkzaam op de iPad.

 

PlantNet Plant Identification: identificeert planten en bloemen

PlantNet app
Komt u tijdens uw wandeling weleens een bloem of plant tegen en vraagt u zich af wat voor soort het is? U hoeft niet meer te twijfelen, maar kunt een foto maken en die delen op de PlantNet Plant Identification app. Alle planten foto’s die je fotografeert worden opgeslagen en worden geanalyseerd door wetenschappers over de hele wereld. Op deze manier kunnen ze evolutie en plantdiversiteit onderzoeken. U kunt de app gebruiken op uw Android smartphone of iPhone.

 

ObsIdentify: herkent planten, paddenstoelen én dieren

ObsIdentify app
ObsIdentify is een applicatie voor het herkennen van flora en fauna. Hiermee is het een van de favoriete apps van veel veel natuurliefhebbers. Deze app is gestart om een database aan te leggen van (wilde) planten, dieren en paddenstoelen in Nederland en België. Met iedere foto die je met de app maakt, helpt u mee met dit project om de flora en fauna in kaart te brengen. U kunt de app gebruiken op uw Android smartphone of iPhone.

 

Dr. Panda Moestuin: de leukste tuin app voor kinderen

Dr Panda Moestuin app
Wilt u uw zoon, dochter, kleinkind of scholieren meer leren over tuinieren? Download dan Dr. Panda Moestuin op uw iPhone of Android telefoon. Deze leuke app leert kinderen hoe ze een moestuin moeten bewerken en onderhouden. Van het verwijderen van beestjes en onkruid tot harken, zaadjes planten, water geven en oogsten: dit virtuele moestuintje is leuk en leerzaam. De app is tekstvrij waardoor zelfs de kleinste kinderen ermee aan de slag kunnen. Advertenties? Die komen in deze app niet voor, waardoor u uw kinderen met een gerust hart kunt laten leren de beste tuinier ter wereld te worden. Download deze app voor uw Android smartphone of iPhone.

 

Laat u uw tuin liever onderhouden door hoveniers?

Kost het onderhouden van uw tuin u erg veel tijd? Of heeft u niet zo’n groene vingers? Geen zorgen, wij van Geerts Groenendaal Hoveniers zorgen ervoor dat uw tuin er weer keurig bij ligt. U kunt ons altijd bellen of mailen voor vrijblijvend advies of het maken van een afspraak. Houdt u ook van het lezen van tuinboeken? Lees dan onze blogpost met leuke tuinboeken.

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?

Wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen?

Gebruik onze expertise voor uw tuin, en vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan! Wij zorgen ervoor dat u binnen 24 uur een persoonlijke offerte in huis heeft!

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?