Hoe onze klanten ons beoordelen
9.8
278 beoordelingen

Giftige planten en bloemen in uw tuin?

Heeft u ook zo’n prachtige herfststtijloos in uw tuin? Of groeien er wat mooie paddenstoelen in de border van uw tuin? Het ziet er misschien mooi uit, maar deze planten zijn erg gevaarlijk voor uw huisdieren.

Tientallen gevaarlijke planten en bloemen
In Nederland zijn tientallen planten en bloemen te  vinden die erg giftig zijn voor honden, katten, konijnen en paarden. Die heeft u dus liever niet in uw achtertuin of weiland staan. In dit handige overzicht hebben wij een groot deel van alle giftige planten en bloemen gezet. Zo kunt u gemakkelijk checken of deze planten en bloemen in uw tuin te vinden zijn:

Herfststtijloosgiftige planten
Verlamming en overlijden
 Oleandergiftige planten
Dood tot gevolg
Rhodondendron

Verlamming en overlijden
 Taxus

Spierslapte, hartritmestoornissen en hartaanval

 Sago palm
Nierfalen, lever en zenuwstel problemen
 Goudenregengouden regen

Braken, verlamming

 KerstrooskerstroosHallicunaties, verstikking
 Vingerhoedskruid
Hartstilstand
 Wonderboomwonderboom
Bloederige ontlasting, maagklachten
 Maretak

Ernstige maagklachten

 Paddenstoelen
Paddenstoelen
Sommige zijn dodelijk
 Druif
druif
Nierfalen
 Azaleagiftige planten
Nier en ademhalingsproblemen
 Petuniagiftige planten
Apathie, coma
 Ridderspoorgiftige planten

 

Een tuin zonder giftige planten en bloemen aanleggen?
Helaas kunnen we de tabel aanvullen met nog zo’n 80 planten en bloemen. Bij het aanleggen van een nieuwe tuin houden wij rekening met uw huisdieren. Wij adviseren u graag over welke planten u kunt nemen, en welke u beter kunt vermijden. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Controleer uw tuin regelmatig
Het is nooit verkeerd uw tuin regelmatig te bekijken. Misschien zijn er wel giftige planten of bloemen te vinden. Zelfs als u niet over huisdieren beschikt is het belangrijk uw tuin regelmatig na te kijken.  Zo kunt u bezoekers of familieleden met honden gerust stellen wanneer hun huisdier mee op bezoek komt. Twijfelt u over een plant of bloem in uw tuin? Het boek ‘Gevaarlijke Planten‘ van Fred de Vries kan dan uitkomst bieden. In dit boek vindt u 100 verschillende gevaarlijke planten en bloemen.

 

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?

Wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen?

Gebruik onze expertise voor uw tuin, en vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan! Wij zorgen ervoor dat u binnen 24 uur een persoonlijke offerte in huis heeft!

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?