Hoe onze klanten ons beoordelen
9.8
253 beoordelingen

Goedkope tuin aanleggen: hoe doe je dat?

U droomt van een nieuwe tuin. Een met een prachtig terras, heel wat groen en mooie bloemen om van te genieten. Het enige probleem is uw budget. Het liefst betaald u zo min mogelijk voor uw tuin. Wij helpen u graag om met een minimaal budget toch uw droomtuin te realiseren.

Hergebruik materialen: ga op ontdekking online of bij vrienden en familie

De aanschaf van nieuwe terrastegels of een tuinset kan flink in de kosten oplopen. Geef materialen daarom een tweede leven. Zo zorgt u goed voor uw portemonnee en helpt u het milieu ook een handje. Ga op ontdekking op websites zoals marktplaats. Hier kunt u vaak voor een koopje nog prima tweedehandsspullen vinden. Geef ook bij familieleden en vrienden aan dat u uw tuin zo goedkoop mogelijk wil verbouwen. Wie weet hebben zij nog iets staan dat geschikt is voor uw nieuwe tuin.

Leen materialen voor de aanleg van uw tuin

Ook voor de aanleg van uw tuin kunt u een beroep doen op tweedehands websites, of bij vrienden en familie. Een graafmachine huren kan kosten met zich meebrengen, maar misschien mag u de graafmachine van een lokale tuinier voordeliger lenen. Alle beetjes helpen!

Een goedkope tuin aanleggen: ben creatief

Naast het lenen van spullen kunt u ook zelf creatief aan de slag gaan. Heeft u nog oude bloempotten die wel een opfrisbeurt kunnen gebruiken? Spuit of schilder ze dan over, zo lijken ze al snel als nieuw. Ook een oud kastje, theelichtjes of schilderijen zouden een prima aanvulling kunnen zijn in uw nieuwe  tuin.

Maak zelf uw tuinset

Een mooie tuinset hoeft niet duur te zijn. U kunt er zelf ook een maken! Een paar houten pallets zijn al snel om te toveren in een mooie, eenvoudige tuinset. Met mooie kussens of een dekentje ziet uw set er al snel mooi uit.

Overleg met een hovenier of tuinspecialist

Om extra kosten te besparen kunt u het best met een hovenier of tuinspecialist in overleg gaan. Dat klinkt misschien vreemd, want een hovenier kost immers ook geld. Toch kan het vragen van advies of hulp ook voordelen opleveren. U kunt altijd vrijblijvend advies vragen, waardoor u bijvoorbeeld weet welke planten onderhoudsvriendelijk zijn.

Kies voor onderhoudsvriendelijke planten

Het onderhouden van een tuin kan ook in de kosten oplopen. De ene plant heeft meer verzorging nodig als de andere en dat kan kosten met zich meebrengen. Denk bijvoorbeeld aan het laten snoeien van planten of de voeding die ze nodig hebben. Kies voor planten die zo min mogelijk onderhoud nodig hebben en winterhard zijn. Zo bespaart u uiteindelijk ook in de kosten.

Vergelijk offertes

Zet op papier wat u graag zou willen in uw tuin en vraag offertes aan. Zo kunt u inschatten wat de uiteindelijke kosten zullen zijn. Wij gaan graag met u in overleg en denken mee over besparende oplossingen, zodat een goedkope tuin aanleggen mogelijk wordt.

Heeft u al eens een goedkope tuin laten aanleggen? Wat heeft u dan gedaan om in de kosten te besparen? Laat het ons weten zodat andere van uw tips kunnen genieten!

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?

Wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen?

Gebruik onze expertise voor uw tuin, en vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan! Wij zorgen ervoor dat u binnen 24 uur een persoonlijke offerte in huis heeft!

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?