Hoe onze klanten ons beoordelen
9.8
347 beoordelingen

Griekse tuin aanleggen: tips en tricks

Griekse tuin voorbeeld

De Grieken staan bekend om hun gastvrijheid, gezelligheid, heerlijke gerechten en prachtige tuinen met kleurrijke bloemen. De Grieken richten hun tuinen in met het idee om gasten te ontvangen, de natuur te verwelkomen en om zelf te genieten van de heerlijke zomerse temperaturen. Wie wil nou niet zo’n stukje paradijs in eigen tuin? Om zelf een prachtige Griekse tuin te creëren, is niet veel nodig. Met onze handige tips tovert u uw tuin binnen de kortste keren om in een Grieks paradijs.

  1. Maak een moodboard

Een moodboard is een papier, karton of schilderij gevuld met inspirerende foto’s, teksten of quotes. Ga op zoek naar afbeeldingen op het Internet of in tijdschriften die de sfeer weergeven die u wilt krijgen. Verzamel de afbeeldingen, plak ze op een karton of sla ze op op de computer. Door zelf een moodboard te maken, weet u precies wat voor kleuren bij elkaar passen, welke bloemen thuis horen in een Griekse tuin en naar welke producten u op zoek bent.
 

 

2.Ruim uw tuin op

Na het maken van uw moodboard is het tijd om plaats te maken in uw tuin. Bloempotten, vazen en het tuinstel kunt u vaak nog gewoon gebruiken in uw nieuwe Griekse tuin. Kleine beeldjes, schilderijen, accessoires en rommelige hoekjes kunnen beter worden opgeruimd: de Grieken houden van eenvoudigheid in hun tuin.

3. Ga op zoek naar de benodigdheden voor uw Griekse tuin

Schaf een of meerdere grote potten aan, neem een blik blauwe en witte verf mee en zorg voor tegels met een leuk patroon. In Griekenland zien we vaak wit beschilderde muren, blauw geverfde ramen of stoeltjes, en eenvoudige tuinsets. De prachtige blauwe vloertegels creëren een mooi geheel, maar dit is niet persee nodig als u uw tuin op een eenvoudige manier wil omtoveren.

4. Kies voor roze, paarse en oranje bloemen

De Grieken hebben een typisch ‘kleurpatroon’ in hun tuin voor hun bloemen. De kleuren paars, roze, en oranje staan centraal. Deze kleuren zorgen voor een vrolijke uitstraling, balans en een mooi kleurcontrast. Helaas groeien alle mooie Griekse bloemen niet altijd even goed in Nederland door het verschil in weersomstandigheden. Toch zijn er genoeg mooie bloemen te verkrijgen die een Griekse sfeer uitstralen, en mooi bloeien in Nederland.

5. Creëer rust en zorg voor het terras als middelpunt van de tuin

In Griekenland wordt de tuin vooral gebruikt om heerlijk buiten te kunnen eten, bij te kletsen met de buurman of de hele familie te voorzien van een gezellige avond. Het is daarom belangrijk dat het terras of het tuinstel centraal staat. Zorg daarom voor een mooie plek in het zicht, het liefst in het midden van de tuin.

6. Houdt het simpel

De Grieken houden van het ‘simpele leven’. Een flinke bloempot hier, wat verf, gekleurde bloemen en een klein terrasje is genoeg om een prachtige sfeer te creëren. Accessoires zorgen in de Griekse tuin voor een rommelig geheel, en zijn dus niet nodig.

Is uw tuin toe aan een complete Griekse make-over?

Dan kunt u misschien wel wat hulp gebruiken! Wij helpen uw graag uw tuin compleet aan te pakken. Van het grondwerk tot de bestrating, het aanleggen van gras of kunstgras tot de gehele aanleg van de tuin: wij zijn klaar om uw tuin om te toveren in een Grieks paradijs. Voor meer informatie kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

Bent u fan van de mediterraanse stijl? Bekijk dan ook onze blogpost over Italiaanse tuin inspiratie.

 

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?

Wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen?

Gebruik onze expertise voor uw tuin, en vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan! Wij zorgen ervoor dat u binnen 24 uur een persoonlijke offerte in huis heeft!

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?