Hoe onze klanten ons beoordelen
9.8
347 beoordelingen

Grote tuin aanleggen: tips en ideeën

Graszoden leggen Den Dungen

Heeft u net een huis gekocht met een prachtige grote tuin? Of heeft uw tuin dringend een make-over nodig? Dan kunt u wel wat inspiratie gebruiken. Kleine tuinen zijn vaak makkelijk en eenvoudig in te richten, terwijl mensen bij grote tuinen vaak niet goed weten hoe deze het beste ingedeeld kunnen worden. Gelukkig hebben wij daar tips en oplossingen voor.

 1. Bedenk welke elementen je in de tuin wilt en maak een moodboard

  Wilt u graag een vijver in de tuin? Of liever een grote, wijdse grasvlakte? Wilt u  een onderhoudsvriendelijke tuin? Of toch liever een klein terras, met daarachter een enorme vijver en mooie planten? De mogelijkheden zijn eindeloos. Maak daarom een moodboard en brainstorm met familieleden over de opties. Wij kunnen natuurlijk ook vrijblijvend langskomen om samen met u te brainstormen.

 2. Laat de tuin ontwerpen of begin zelf met tekenen

  Na het bedenken van de elementen die u in de tuin wilt, is het belangrijk om te beginnen met ontwerpen. U kunt uw tuinontwerp door ons laten maken, maar u kunt natuurlijk ook zelf met pen en papier aan de slag gaan. Maak verschillende ontwerpen, slaap er een nachtje over en overleg vervolgens met de door u gekozen hovenier. Vaak heeft deze nog wat verbeteringspunten of creatieve ideeën en oplossingen.

 3. Kies in overleg met een hovenier geschikte planten, bloemen en bomen

  Bij het ontwerpen van uw tuin is het belangrijk te bepalen welke boomsoorten, bloemen en planten geschikt zijn voor uw tuin. Niet alle bloemen en planten zijn onderhoudsvriendelijk, sommige bloeien alleen in het voorjaar, andere zijn niet altijd geschikt voor koudere temperaturen, enzovoorts. Om het uzelf makkelijk te maken is het verstandig te overleggen met een hovenier, zodat u zich kunt laten adviseren over de verschillende mogelijkheden.

 4. Ga voor kunstgras of gewoon gras

  Bij het aanleggen van een grote tuin zien we vaak dat een groot deel van de tuin gebruikt wordt als grasvlakte. Dit geeft een mooi, wijds effect waardoor uw tuin nog groter lijkt. Wij zijn zowel gespecialiseerd in het aanleggen van gewone grasmatten en kunstgras. Kunstgras heeft echter een aantal grote voordelen: u hoeft het gras nooit meer te maaien, het gras blijft altijd mooi groen en het is geheel onderhoudsvriendelijk, wel zo handig voor een grote tuin. Op onze website speciaal voor kunstgras leest u meer over de voordelen, en kunt u een afspraak maken om in onze showtuin de verschillende soorten kunstgras te komen bekijken.

 5. Begin met het grondwerk, de bestrating en de tuinaanleg

  Na het kiezen van het meest geschikte ontwerp, is het tijd om uw tuin aan te leggen. Vaak beginnen we met het grondwerk, waarbij oude grasmatten, planten en eventueel bomen verwijderd worden. Hierna bereiden we de grond voor zodat deze geschikt is voor het plaatsen van nieuwe grasmatten, bloemen, planten of bestrating. Hierna volgt de bestrating van het terras en eventuele wandelpaden, gevolgd door de complete aanleg van de tuin. In Tilburg namen wij een verwaarloosde, begroeide villatuin onder handen, met een prachtig resultaat:


   

6. Zorg voor een gezellige sfeer door het gebruik van de juiste materialen

Nadat de tuin is aangelegd, is het belangrijk om extra aan de uitstraling en sfeer te werken. Het kiezen van een mooi tuinstel, banken, grote bloempotten en de juiste verlichting is daarbij belangrijk. Het is verstandig met een kleurpatroon te werken, zodat ook het terras in uw grote tuin sfeer, rust en gezelligheid uitstraalt.

Zoekt u nog meer inspiratie? Bekijk dan ook onze blogpost met inspiratie voor een Italiaanse tuin.

Hulptroepen nodig? Wij staan voor u klaar!

Wilt u uw grote tuin ook stevig onder handen nemen? En kunt u daarbij wel wat hulp gebruiken? Dan kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij komen graag langs, bespreken ideeën, ontwerpen de tuin of helpen u bij het ontwerpen van de tuin. Van het grondwerk tot de bestrating, het leggen van nieuwe graszoden of kunstgras, het aanleggen van de tuin en het onderhouden van de tuin: bij ons bent u aan het juiste adres.

Geerts & Groenendaal Hoveniers is uw hovenier voor onder andere tuinaanleg, bestrating, kunstgras en graszoden.

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?

Wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen?

Gebruik onze expertise voor uw tuin, en vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan! Wij zorgen ervoor dat u binnen 24 uur een persoonlijke offerte in huis heeft!

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?