Hoe onze klanten ons beoordelen
9.8
253 beoordelingen

Kunstgras in de winter: onderhoud en gebruik

Het duurt niet lang meer: de winter is in zicht. Afgelopen week is er voor het eerst op de Nederlandse snelwegen gestrooid, en de tempraturen dalen. Maar hoe staat het ervoor met uw kunstgras in de winter? Kan het (extreem) koude tempraturen goed aan, en mag u er op lopen in de winter? Wij leggen het graag uit!

Kunstgras kan zeer goed tegen extreme tempraturen

Geen zorgen: ons kunstgras kan zeer goed tegen zeer koude tempraturen. Het bevriest niet, beschadigd niet en ziet er na de winter net zo mooi uit als daarvoor. Kunstgras is bestend tegen tempraturen van +50 graden tot -50 graden.

Mag ik lopen op kunstgras tijdens de vorst?

Ja, u mag gewoon op het kunstgras lopen als het gevroren heeft. Hierdoor zal het kunstgras niet beschadigen.

kunstgras in de winter

Kunstgras in de winter: mag ik erover lopen als het gevroren heeft?

Ook in de winter mag u gewoon over het kunstgras lopen. Toch is het verstandig om eerst te bekijken hoe het kunstgras eruit ziet. Is er een stevige ijs of sneeuwlaag ontstaan op uw kunstgras? Dan is het beter om er niet op te lopen. Het kunstgras kan bij extreme tempraturen namelijk stugger worden. Als u er dan toch op loopt, kunnen de grasvezels beschadigen.

Hoe haal ik sneeuw of ijs van mijn kunstgras af?

Wanneer het stevig heeft gesneeuwd kunt u uw tuin sneeuwvrij maken. Ook de bovenste laag van het kunstgras mag sneeuwvrij gemaakt worden. Doe dit met een plastic schep of sneeuwschuiver. Gebruik liever geen metale sneeuwschuiver, deze kan het gras namelijk eerder beschadigen.

Let op: probeer ijzel nooit te verwijderen! Ijzelf vormt zich om de grassprieten heen, waardoor er een laagje ijs ontstaat. Laat dit gewoon zitten, het smelt vanzelf. Wilt u het gras toch helemaal sneeuw en ijzelvrij maken? Gebruik dan een klein beetje zout nadat u de bovenste sneeuwlaag heeft verwijderd. Gebruik maar een klein beetje, anders blijft het zout in het kunstgras liggen.

 

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?

Wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen?

Gebruik onze expertise voor uw tuin, en vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan! Wij zorgen ervoor dat u binnen 24 uur een persoonlijke offerte in huis heeft!

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?