Hoe onze klanten ons beoordelen
9.8
344 beoordelingen

Inspirerende tuintrends voor de herfst

Pompoenen versiering in tuin

De zomer eindigt officieel al op 31 augustus. We verwelkom de herfst daarom op 1 september, en deze zal tot eind november duren. Uw tuin is dus klaar voor een echt ‘herfst transformatie’. De bladeren zullen binnenkort weer vallen, de dagen worden korter en de winterse sferen komen ons tegemoet. Om uw tuin een warme en knusse herfstsfeer te geven, hebben wij een aantal tuintrends voor de herfst op een rijtje gezet:

Voeg wat kleur toe aan uw tuin in de herfst

Het gebruik van kleur in uw tuin is altijd een goed idee, maar in de herfst kunt u nog meer met kleuren spelen. Het schilderen van hekken, het tuinhuisje of het terras kan een unieke uitstraling aan uw tuin geven. Volgens Susan Cohan, tuinspecialist, zijn vooral de kleuren marine blauw, antraciet of regenwoud groen een goede keuze voor dit najaar. Wilt u het iets minder drastisch aanpakken en toch een warme sfeer creëren? Geef de bloempotten dan een likje verf, en kies voor accessoires in dezelfde tinten.

Zorg voor gezellige tuinverlichting

Het gebruik van de juiste verlichting maakt een groot verschil in uw tuin. Creëer bijvoorbeeld een mooie sterrenhemel door gebruik te maken van een verlichtingssnoer. Lantaarns op de grond, of ingebouwde wandlichten maken het plaatje compleet.

Plant siergrassen in uw border

Heeft u een stukje border over dat nog niet is beplant? Of bent u toe aan nieuwe planten? Denk dan aan de prachtige Molinia ‘Transparent’ of ‘Windspiel’ Pennisetum soorten. Deze geven uw tuin een weelderige sfeer. Gebruik hogere bloeiers in uw borders zoals de Eupatorium  ‘Atropurpureum”, de zachtgele  Helianthus  ‘Lemon Queen’, de donkerblauwe Aconitum ‘Arendsii’ of de zilveren Actea ‘Brunette’.

Zorg voor kleurrijke planten

Er zijn een aantal planten die ook in de herfst een prachtig bloeien en een kleurrijk effect aan uw tuin geven. Door het planten van deze bloemen krijgt uw tuin een prachtige kleurrijke herfstgloed:

  • Herfstasters in vele tinten blauw,  paars en rose
  • Eupatorium macc. ‘Atropurpureum
  • Geranium ‘Rozanne’ en ‘Anne Thompson
  • Anemone ‘Honorine Jobert’
  • Aconitum carm. ‘Arendsii’

Wees creatief en bespaar in de kosten

Klinkt leuk, al die nieuwe planten die u kunt planten en de verlichting die u kunt toevoegen, toch?! Maar gelukkig kunt u ook op een iets eenvoudigere manier een prachtige herfstsfeer aan uw tuin toevoegen. Neem een aantal lege blikken of glazen potten, en beschilder deze in de kleuren van de herfst. Dit is eveneens een leuke activiteit om met kinderen samen te doen. Vul de potjes vervolgens met herfstachtige nepbloemen en bladeren. Om het potje extra mooi te maken kunt u het bekleden met juten, of voorzien van geschilderd patroon. Zo ziet de lege tuintafel er al snel een stuk sfeervoller uit. Wilt u echt helemaal in de ‘herfstsfeer’ komen? Zet er dan nog wat mooie pompoenen naast.

Maak je eigen najaarsplantenbak

Het is een prima idee om een aantal pompoenen op uw tuintafel te zetten, maar u kunt er natuurlijk ook een bloempot van maken. Gelukkig is deze herfst DIY nog leuk om te doen ook! Verzamel wat vrienden, of ga aan de slag met uw kinderen of partner. Snijdt de pompoen aan de bovenkant helemaal open, zodat u een plek creëert voor de planten en bloemen. Hol de pompoen uit, en maak een aantal kleine gaatjes in de onderkant van de pompoen. Zo kan overtollig water gemakkelijk wegstromen. Teken een leuk gezichtje op de pompoen, en u bent klaar om de plantenbak te vullen.

Lees ook zeker de volgende blogposts over de tuin in de herfst.

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?

Wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen?

Gebruik onze expertise voor uw tuin, en vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan! Wij zorgen ervoor dat u binnen 24 uur een persoonlijke offerte in huis heeft!

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?