Hoe onze klanten ons beoordelen
9.8
344 beoordelingen

Kale plekken in het gras: wat nu?!

Kale plek in gras

Heeft u onlangs een lege, kale plek in het gazon gespot? Dan is het tijd om actie te ondernemen. Een kale plek kan snel en effectief verholpen worden waardoor uw gazon er snel weer egaal bijligt.

Kale plekken in het gazon: hoe ontstaan ze?

Kale plekken in uw gazon kunnen altijd ontstaan. Vaak speelt regenachtig of juist erg droog weer een rol. Na een regenachtige dag kunnen er bij ongelijkheden in uw gazon natte plekken blijven liggen. Deze zorgen ervoor dat het gras eronder continu ondergedompeld is in water. Hierdoor krijgt het gras onvoldoende zuurstof en kan het voedingsstoffen niet meer goed opnemen. Een kale plek is na een aantal dagen het gevolg.

Ook bij extreem droog weer kunnen er lege, gele plekken in het gras ontstaan. Zonlicht en te weinig vocht kunnen in dit geval zorgen voor droge plekken.

Het aanpakken van kale plekken op uw gazon doet u zo:

Heeft uw gazon een vlak oppervlakte? Dan is het een optie om de kale plekken bij te vullen. Inzaaien doet u het best in april en september. Maak de kale plek eerst helemaal leeg, zorg ervoor dat alle oude gras restanten verwijderd zijn. Zaai daarna bij en heeft het gazon voldoende water.

Is het oppervlakte van uw gazon niet netjes en vlak? Dan is het verstandiger om eens te bekijken of het niet effectiever is om het gazon opnieuw te laten leggen. Wanneer een gazon niet vlak is aangelegd zullen er namelijk altijd ophopingen regenwater zijn, waardoor je binnen de kortste keren weer met een kale plek zit.

Een nieuw gazon aanleggen, waar moet ik op letten?

Een nieuw gazon aanleggen kan het hele jaar door, behalve als het vriest. Graszoden zijn ten alle tijden aan te leggen, al groeit het in het voorjaar sneller waardoor het er sneller mooi uitziet. Gras zaaien kan vanaf april tot september. Het zaaien van gras doe je het best op een windstille dag, zodat de graszaadjes niet overal naartoe vliegen.

Benieuwd hoe u zelf gras kunt zaaien? Lees dan ons artikel gazon inzaaien. Ook de volgende blogposts bevatten informatie over gazons.

Wilt u uw gazon opnieuw laten aanleggen? Geerts & Groenendaal staat voor u klaar. Meer informatie vindt u op de pagina graszoden laten leggen.

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?

Wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen?

Gebruik onze expertise voor uw tuin, en vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan! Wij zorgen ervoor dat u binnen 24 uur een persoonlijke offerte in huis heeft!

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?