Hoe onze klanten ons beoordelen
9.8
253 beoordelingen

Een milieuvriendelijke kerst: herplant de kerstboom!

Hoewel het bijna pakjesavond is en Sinterklaas nog in het land is, worden er in Nederland ook al honderden kerstbomen gezet. Maar liefst 2,8 miljoen woonkamers zijn afgelopen jaar gevuld met een prachtige, echte kerstboom. Na een aantal weken te hebben genoten van een schitterende kerstboom is het tijd om de kerst vaarwel te zeggen. En daarmee uw kerstboom, en dat is jammer. Een echte kerstboom herplanten is namelijk vrij makkelijk.
Maar hoe pak je dit aan, en wat voor soort kerstboom heb je hier voor nodig?

Kies voor een kerstboom met kluit

Wilt u uw kerstboom na de kerst kunnen herplanten? Kies dan voor een boom met kluit die in een pot is gekweekt. Deze bomen zijn wat prijziger, omdat ze niet alleen voor de decembermaand zijn gerooid en opgepot. Deze bomen hebben echter veel meer kans op overleven nadat ze herplant worden, dan kerstbomen die speciaal voor december worden gerooid. Een boom met kluit is makkelijk terug te plaatsen in de tuin, zal mooi groen zijn en minder snel zijn naalden verliezen. Een boom zonder kluit kan niet herplant worden. Kies het liefst voor een wat jongere boom, zodat u nog een aantal jaar kunt genieten van een prachtige boom in uw tuin.

kerstboom herplanten

Wanneer kan ik de kerstboom herplanten?

Het liefst herplant je de kerstboom natuurlijk meteen zodra kerstmis voorbij is. Als het sneeuwt of vriest is dit echter geen goed idee. Laat de boom dan nog wat langer in de pot staan, en wacht tot het juiste moment om hem opnieuw te planten.

Waar moet ik op letten als ik mijn kerstboom wil herplanten?

Om jouw kerstboom een succesvol tweede leven te gunnen is het belangrijk om goed voorbereid te werk te gaan. Wij zetten graag de stappen voor u op een rijtje:
– Sla de kerstboom 1 dag in de garage op voordat u hem gaat herplanten in de tuin. Zo kan de boom langzaam wennen aan de koudere tempraturen. Zorg ervoor dat de verwarming in de garage dus uit staat.
– Plant de kerstboom pas als de ergste vriesperiode voorbij is
– Kies een mooie plek uit in de tuin. Zorg ervoor dat de boom genoeg ruimte heeft om te groeien, zonder daarbij andere planten of bloemen in de weg te staan.
– Graaf een groot gat zodat de kerstboom met kluit gemakkelijk herplant kan worden.
– Doe er wat compost bij, hierdoor kan de boom gemakkelijker wortelen en in het voorjaar mooi groeien.

 

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?

Wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen?

Gebruik onze expertise voor uw tuin, en vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan! Wij zorgen ervoor dat u binnen 24 uur een persoonlijke offerte in huis heeft!

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?