Hoe onze klanten ons beoordelen
9.8
343 beoordelingen

Een milieuvriendelijke kerst: herplant de kerstboom!

Kerstboom planten in tuin

Iedere herfst en winter worden er in Nederland ook al honderden kerstbomen gezet. Maar liefst 2,8 miljoen woonkamers zijn het afgelopen jaar gevuld met een prachtige, echte kerstboom. Na een aantal weken te hebben genoten van een schitterende kerstboom is het tijd om de kerst vaarwel te zeggen. En daarmee uw kerstboom, en dat is jammer. Een echte kerstboom herplanten is namelijk vrij makkelijk.
Maar hoe pakt u dit aan, en wat voor soort kerstboom heeft u hiervoor nodig?

Kies voor een kerstboom met kluit

Wilt u uw kerstboom na de kerst kunnen herplanten? Kies dan voor een boom met kluit die in een pot is gekweekt. Deze bomen zijn wat prijziger, omdat ze niet alleen voor de decembermaand zijn gerooid en opgepot. Deze bomen hebben echter veel meer kans op overleven nadat ze herplant worden, dan kerstbomen die speciaal voor december worden gerooid. Een boom met kluit is makkelijk terug te plaatsen in de tuin, zal mooi groen zijn en minder snel zijn naalden verliezen. Een boom zonder kluit kan niet herplant worden. Kies het liefst voor een wat jongere boom, zodat u nog een aantal jaar kunt genieten van een prachtige boom in uw tuin.

Wanneer kan ik de kerstboom herplanten?

Het liefst herplant u de kerstboom natuurlijk direct nadat kerstmis voorbij is. Als het sneeuwt of vriest is dit echter geen goed idee. Laat de boom dan nog wat langer in de pot staan en wacht tot het juiste moment om hem opnieuw te planten.

Waar moet ik op letten als ik mijn kerstboom wil herplanten?

Om uw kerstboom een succesvol tweede leven te gunnen is het belangrijk om goed voorbereid te werk te gaan. Wij zetten graag de stappen voor u op een rijtje:
– Sla de kerstboom 1 dag in de garage op voordat u hem gaat herplanten in de tuin. Zo kan de boom langzaam wennen aan de lagere temperaturen. Zorg ervoor dat de verwarming in de garage dus uit staat.
– Plant de kerstboom pas als de ergste vriesperiode voorbij is.
– Kies een mooie plek uit in de tuin. Zorg ervoor dat de boom genoeg ruimte heeft om te groeien, zonder daarbij andere planten of bloemen in de weg te staan.
– Graaf een groot gat zodat de kerstboom met kluit gemakkelijk herplant kan worden.
– Doe er wat compost bij, hierdoor kan de boom gemakkelijker wortelen en in het voorjaar mooi groeien.

Succes! Lees ook onze blogpost over het verzorgen van onderhouden van de kerstboom.

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?

Wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen?

Gebruik onze expertise voor uw tuin, en vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan! Wij zorgen ervoor dat u binnen 24 uur een persoonlijke offerte in huis heeft!

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?