Hoe onze klanten ons beoordelen
9.8
343 beoordelingen

Kerstboom verzorgen en onderhouden: tips and tricks!

Kerstboom verzorgen

Heeft u de kerstboom al in huis gehaald? Dan kunt u vast niet wachten om deze te laten schitteren in uw woonkamer. Maar hoe zorgt u ervoor dat de kerstboom zo mooi mogelijk blijft? Met het juiste onderhoud geniet u namelijk nog langer van de kerstboom, en kunt u hem na de kerst zelfs herplanten in uw tuin. Wij geven u graag tips en tricks zodat u uw kerstboom optimaal kunt verzorgen en onderhouden.

 

 1. Kies voor een boom met kluit
  De eerste stap is het belangrijkst: kies voor een boom met kluit. Deze hebben veel meer kans om te overleven als u ze na de kerst nog eens wilt herplanten.
 2. Laat de boom wennen aan zijn nieuwe omgeving
  Voordat u uw kerstboom is huis zet, is het verstandig om hem 1 dagje in de garage op te slaan. Zo kan de kerstboom wennen aan het tempratuurverschil. Hij heeft de afgelopen weken immers buiten bij de kweker gestaan en is gewend aan lagere temperaturen. Door de kerstboom 1 dag op te slaan in de garage kan de boom langzaam wennen aan een warmer klimaat.
 3. Zet de boom niet te dicht bij de verwarming
  Heeft de boom een nachtje in de garage gestaan? Dan is het tijd om hem naar binnen te halen. Waarschijnlijk heeft u al een mooie plek op het oog. Let er wel op dat de boom niet te dichtbij de verwarming staat. Wanneer de boom langere tijd blootgesteld wordt aan hoge temperaturen, zullen zijn naalden veel eerder uitvallen.
 4. Geef de boom universele plantenvoeding
  Door de boom om de paar weken universele plantenvoeding te geven, blijft de boom langer mooi en gezond. Goede plantenvoeding is te krijgen bij iedere bloemisterij of plantenkweker.
 5. Geef de boom een halve tot één liter water per dag
  Heeft u de kerstboom net in zijn nieuwe mand of pot geplant? Geef hem dan een paar liter water. Hierna kunt u de kerstboom elke dag een halve tot één liter water geven.

Nog geen genoeg van uw kerstboom? Herplant hem dan in de tuin!

Vindt u het ook zo jammer om de kerstboom na de feestdagen de deur uit te doen? Zorg er dan voor dat u de boom herplant. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar zorgt ook voor extra sfeer in de tuin. Een kerstboom met kluit is gemakkelijk te herplanten. Hoe u dat het beste kunt doen, leest u in de blogpost kerstboom terug planten.

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?

Wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen?

Gebruik onze expertise voor uw tuin, en vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan! Wij zorgen ervoor dat u binnen 24 uur een persoonlijke offerte in huis heeft!

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?