Hoe onze klanten ons beoordelen
9.8
308 beoordelingen

Kunstgras ondergrond: welke kies je?

Kunstgras ondergrond blog

U wilt graag kunstgras laten leggen in uw tuin? Slimme keuze! Voordat u uw kunstgras laat leggen moet er gezorgd worden voor een stabiele, waterdoorlatende ondergrond. Zo bereikt u het mooiste resultaat en heeft u jarenlang plezier van uw kunstgras gazon. Geerts Groenendaal Hoveniers geeft u graag advies over de juiste kunstgras ondergrond in uw tuin. 

Hoe kiest Geerts Groenendaal Hoveniers de beste ondergrond voor uw kunstgras tuin?

Om de juiste kunstgras ondergrond te kiezen is het allereerst belangrijk om te kijken wat u nu voor ondergrond heeft. Ook is het belangrijk te weten hoe intensief u uw tuin gaat gebruiken.  Wilt u speeltoestellen op uw kunstgras gazon laten installeren? Dan kan het verstandig zijn een stevige(re) ondergrond te gebruiken. Wij kiezen op basis van uw gebruik de beste ondergrond voor uw kunstgras gazon.

Verschillende soorten kunstgras ondergrond

 Er zijn verschillende soorten ondergronden waarop u kunstgras kunt laten leggen. Zoals we net aangaven, bepaald voornamelijk uw huidige ondergrond en het gebruik welke kunstgras ondergrond het meest geschikt is.

Ophoogzand ondergrond

Ophoogzand wordt gebruikt wanneer uw tuin al een stabiele, gelijkmatige ondergrond heeft. Dit is vaak het geval wanneer u uw huidige grasmatten laat verwijderen. Ophoogzand vult de kleine oneffenheden op zodat er een vlakke, stabiele ondergrond ontstaat.

Brekerzand ondergrond

Dit zand is gemalen met grind. Vaak wordt brekerzand gebruikt wanneer u uw tuin matig tot intensief gebruikt. We kiezen dit dus vaak wanneer er kinderen aanwezig zijn die graag in de tuin ravotten.

Zandcement/stabilisé ondergrond

Zand mengen met cement zorgt voor een extra stevige en stabiele ondergrond. Deze kunstgras ondergrond kan zwaarder belast worden en leidt niet tot verzakkingen.

Verharde ondergrond

Wordt uw kunstgras zwaar belast? Dan is een verharde ondergrond de juiste oplossing. Dit type ondergrond wordt ook gebruikt voor opritten en zelfs wegen. Wanneer u speeltoestellen wilt installeren op uw kunstgras dan is de verharde ondergrond een goede oplossing.

De perfecte ondergrond voor uw kunstgras tuin

Uw tuin is bijna klaar om voorzien te worden van kunstgras. De ondergrond is gekozen en aangebracht, waardoor de tuin een vlak en stabiel oppervlakte heeft. Soms wordt er ook nog gekozen voor een drukverdelend onderdoek. Dit onderdoek beschermt de ondergrond en zorgt voor een drukverdelende werking.

De randen van uw kunstgras gazon moeten natuurlijk niet verzakken. Om ervoor te zorgen dat dit niet gebeurt, wordt er vaak een kantopsluiting aangebracht. Zo blijft uw kunstgras tuin mooi!

Een strak en duurzaam aangelegd kunstgras gazon?

Geerts Groenendaal Hoveniers zorgt voor een prachtig kunstgras gazon met de juiste ondergrond! Wij helpen u bij het kiezen van mooi en duurzaam kunstgras, eventueel ontwerp, de juiste kunstgras ondergrond en het professioneel aanleggen van uw kunstgras gazon of complete tuin.

Bent u na het lezen van al deze kunstgras voordelen geïnteresseerd geraakt in het laten aanleggen van kunstgras? 

Neem eens een kijkje op onze kunstgras website of vraag direct een vrijblijvende offerte aan!

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?

Wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen?

Gebruik onze expertise voor uw tuin, en vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan! Wij zorgen ervoor dat u binnen 24 uur een persoonlijke offerte in huis heeft!

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?