Hoe onze klanten ons beoordelen
9.8
343 beoordelingen

Moestuin winterklaar maken? Zo doet u dat!

Moestuin winterklaar maken

Het hele jaar heeft de tuin u voorzien van verse groente of fruit en nu is het tijd om de winter in te gaan. Ook uw moestuin kan een extra steuntje in de rug gebruiken. Met onze tips helpt u uw moestuin winterklaar maken en leert u meer over de zaden die nog voor de winter gezaaid kunnen worden. Zo staat uw moestuin er in het voorjaar weer prachtig bij!

Hoe kunt u uw moestuin winterklaar maken?

Na uw laatste oogst is het tijd om aan de slag te gaan. Uw moestuin winterklaar maken doet u stap voor stap:

1. Verwijder eerst al het onkruid

2. Spit de moestuin daarna goed om. Schep de grond diep om, tot maar liefst 15 of 20 centimeter. Het is het beste om de grond echt om te draaien. Het kan voorkomen dat er grote brokken grond tussen zitten, maar dat is niet erg. Deze verbrokkelen vanzelf bij regenval.
3. Verdeel daarna compost over de hele moestuin. Een laag van 2 centimeter is genoeg. U kunt kiezen voor compost uit de winkel, of gebruik maken van het afval dat uit uw eigen moestuin is gekomen (oude bladeren, gemalen afgestorven planten, houtsnippers).

De moestuin gebruiken in de winter: het kan nog!

Hoewel het belangrijk is de lege plekken van uw moestuin klaar te maken voor het komende voorjaar, kunt u ook nog genieten van een oogst tijdens de winter. Van augustus tot december kun je de volgende groenten nog zeker planten of zaaien:
– Spinazie
– Veldsla, pluksla en snijsla
– Vele andere groenten
Met een extra portie vitamine en mineralen, een beschutte plek (zoals een vorstbestendige serre) en water om zonnige dagen door te komen komen deze groenten de winter prima door. De plaatselijke verkoper van uw groente zaden kan u verder helpen om precies te bekijken welke groenten nog meer gezaaid kunnen worden net voor de winter.

Wilt u naast uw moestuin ook uw tuin winterklaar maken? Lees dan ons artikel over hoe je planten helpt in de winter. Wist u dat u ook in de winter al planten kunt zaaien met deze winter zaai techniek. Lees ook onze 5 tips om planten in de winter te helpen.

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?

Wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen?

Gebruik onze expertise voor uw tuin, en vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan! Wij zorgen ervoor dat u binnen 24 uur een persoonlijke offerte in huis heeft!

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?