Hoe onze klanten ons beoordelen
9.8
347 beoordelingen

Inspiratie: de 5 mooiste tuinen ter wereld

Tuin Kirstenbosch in Zuid-Afrika

Gaat u uw tuin binnenkort grondig aanpakken? En kunt u wel wat inspiratie gebruiken? Bekijk de mooiste tuinen ter wereld dan eens! Deze prachtige tuinen vol bloeiende bloemen, mooie kleurspelingen en creatieve ruimtes bieden genoeg inspiratie.

Kirstenbosch, Kaapstad, Zuid Afrika

Dit is een van de meest bekende botanische tuinen ter wereld. Met een prachtig uitzicht op de Tafelberg is deze tuin voorzien van meer dan 22.000 planten! Door zijn mooie wandelpaden en unieke bloemen en planten, is deze tuin zeker een bezoekje waard. Er is voor het eerst aan de tuin gewerkt in 1913, en nog steeds staan tientallen tuinmannen dagelijks klaar om deze tuin te voorzien van al zijn benodigdheden. En het mooie? Het meeste groeit vanzelf, en heeft geen hulp nodig! Er is ook uitgevonden dat sommige planten de rook van bosbranden nodig hebben om zich voort te planten. Raar maar waar!

Tuin van Claude Monet – Giverny – Frankrijk

Een van de mooiste tuinen ter wereld kunt u vinden in Frankrijk. U kunt de tuinen van april tot en met oktober dagelijks bezoeken. De tuinen zijn eigendom geweest van Claude Monet, de bekende schilder, en zijn tuin ziet er dan ook uit als zijn schilderijen: prachtig met een rauw randje.

Kew Gardens – Londen – Engeland

De Kew Gardens werden in 1759 opgericht door Princess Augusta, de moeder van King George de Derde. Inmiddels heeft de tuin meer dan 50.000 verschillende planten en bloemen, en beschikt de tuin over 3 indoor ‘paleizen’ vol met prachtige bloemen en planten. Neem genoeg foto’s en neem vooral uw notitieboekje mee, zo kunt u de lijnen, ontwerpen en plantsoorten opschrijven om later in uw eigen tuin te gebruiken.

Butchart tuinen – Victoria – Britisch Columbia – Canada

Een van de mooiste tuinen ter wereld is te vinden in Canada. De Butchart tuinen zijn wereldberoemd, en dat is niet voor niets. Met zijn 22 hectare en meer dan 700 verschillende plantensoorten is dit een van ’s werelds mooiste tuinen door zijn ontwerpen en kleurgebruik. Toen de oude steenmijn van Robert Pim Butchart en Jennie Butchart gesloten werd, kwamen zij met het idee een prachtige tuin te bouwen. Het heeft 12 jaar geduurd voordat de tuin volledig ontworpen was, maar het resultaat mag er wezen. De tuinen zijn niet alleen een ’thuis’ voor verschillende plantsoorten, ook dieren zoals vlinders, papegaaien, pauwen en andere vogels voelen zich er thuis.

Keukenhof – Lisse – Nederland

Natuurlijk kan de Keukenhof in Lisse niet ontbreken. Er bloeien maar liefst 800 verschillende soorten tulpen, het park ruikt heerlijk, er zijn spectaculaire bloemenshows en verschillende workshops en evenementen. Aan inspiratie ontbreekt het dan ook niet! De Keukenhof is geopend ieder voorjaar. Ook kinderen beleven er een geweldige dag door de kinderboerderij, een gratis speurtocht, het doolhof en de speeltuin.

De mooiste tuinen ter wereld bezoeken? Of toch dichter bij huis inspiratie opdoen?

Het is natuurlijk prachtig om een bezoekje aan de tuinen in Canada of Japan te plannen, maar soms is het niet anders en moet u het dichter bij huis opzoeken. Gelukkig is er genoeg inspiratie te vinden! Lees bijvoorbeeld onze blogpost met de leukste tuinboeken. Ook schrijven wij regelmatig blogposts over verschillende tuinstijlen, bijvoorbeeld een Italiaanse tuin, Griekse tuin, strandtuin en fruittuin. Vindt u het leuk om op tuinreis te gaan? Bekijk dan de mooiste tuinreizen in Europa.

Wilt u graag persoonlijk advies?

Dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij staan u graag te woord en geven u tips en adviezen voor het ontwerpen van uw droomtuin. Natuurlijk nemen wij ook graag het werk uit handen: wij creëren in overleg met u een prachtige tuin. Kijk voor meer informatie ook op de pagina’s tuinaanleg en tuinontwerp.

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?

Wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen?

Gebruik onze expertise voor uw tuin, en vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan! Wij zorgen ervoor dat u binnen 24 uur een persoonlijke offerte in huis heeft!

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?