Hoe onze klanten ons beoordelen
9.8
344 beoordelingen

Mos in het gazon: hoe pak ik dit aan?

Heeft u prachtig groen gazon, maar is er onlangs mos in gaan groeien? Dan kan dat voor de nodige irritatie zorgen. Mos in het gazon is geen mooi zicht en is vaak lastig te verwijderen. Bovendien groeit mos ontzettend snel, waardoor binnen een aantal weken je hele gazon kan ‘opgeslokt’ worden door mos. En dat is natuurlijk jammer. Heeft u onlangs mos in de tuin gespot? Dan is het tijd om aan de slag te gaan.

Hoe komt mos in het gazon terecht?

Vooral in het vroege voorjaar groeit mos als een speer. Toch komt mos in de herfst ook nog regelmatig voor, al groeit het dan sneller tussen en op tegels. Mos groeit graag op vochtige, schaduwrijke plekken. Hoewel de groei van mos moeilijk tegen te gaan is, zijn er wel een aantal manieren waardoor je ervoor kunt zorgen dat mos minder kans maakt in uw tuin.

Hou het gazon gezond: besteed aandacht aan het gras

Mos groeit het makkelijkst tussen kale plekjes in uw gazon. Als het gazon mooi groen en egaal blijft, heeft mos veel minder kans om te groeien. Zorg er daarom voor dat het gazon goed onderhouden wordt. Maai op tijd, geef het gazon voldoende bemesting en verzorg de kale plekken.

mos in het gazon

Maak gebruik van de verticuteerhark

Een verticuteerhark is de tool voor iedereen die de strijd tegen mos goed wil aanpakken. Is er in uw gazon een grote hoeveelheid mos gaan zitten? Dan is het moeilijk om dit met de hand of een schepje te verwijderen. Een verticuteerhark is dan de beste oplossing. Door de verticuteerhark blijft mos hangen, terwijl gezond gras behouden blijft. Na het verwijderen van het mos kunnen er echter wat kale plekken in de tuin zijn ontstaan. Geen zorg, strooi nieuwe graszaden en sproei de tuin. Na een week of 3 ziet het gazon er weer mooi uit.

Ontzuur de bodem van het gazon

Mos groeit het liefst op een zure bodem. Om mus echt effectief tegen te gaan, is het verstandig om de bodem te ontzuren. De bodem van jouw tuin ontzuren doe je door kalk te strooien. Je kunt dit het beste na de winter doen, omdat mos dan het snelst begint te groeien. Door eens per half jaar, of eens per jaar met kalk te strooien kan mos zich veel minder snel innestelen en overleeft het niet.

Heeft u last van gazon in de tuin? Laat ons dan weten hoe u de strijd aangaat door een reactie achter te laten.

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?

Wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen?

Gebruik onze expertise voor uw tuin, en vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan! Wij zorgen ervoor dat u binnen 24 uur een persoonlijke offerte in huis heeft!

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?