Hoe onze klanten ons beoordelen
9.8
347 beoordelingen

Nieuwe tuin aanleggen: hoe pakt u dit aan?

Graszoden leggen in Boxtel

Bij het aanleggen van een nieuwe tuin komt veel kijken. Wat voor soort tuin wilt u? Wilt u echt kunnen ontspannen, moet de tuin kindvriendelijk en diervriendelijk zijn of zou u graag genieten van een gigantische vijver? Het kan allemaal, maar een plan van aanpak is altijd verstandig. Met ons stappenplan maakt u eenvoudig een plan van aanpak voor uw nieuwe tuin.

Een nieuwe tuin aanleggen: bepaal uw verwachtingen

De belangrijkste vraag voordat u een nieuwe tuin gaat ontwerpen of aanleggen. Wat verwacht u van de tuin? Wilt u genieten van een mooi terras omringd met weelderige planten? Of kijkt u uit naar een tuin waar de (klein) kinderen kunnen spelen? Schrijf op wat u van de tuin verwacht. Stel ook een budget op. Vaak krijgen we de vraag: “wat kost een nieuwe tuin?”. Hier kunnen we niet direct een antwoord op geven, want dit is helemaal afhankelijk van de situatie en de wensen. Door direct een budget voor u zelf in te stellen, kunt u gerichtere keuzes maken. Bekijk ook zeker voorbeelden van onze tuinen voor inspiratie. Wellicht ziet u hier zaken waar u rekening mee met houden, zaken die u wilt of juist niet wilt.

Doe inspiratie op voor uw nieuwe tuin.

Heeft u het doel van de tuin bepaald? Dan is het tijd om inspiratie op te doen! Dit kunt u doen door op internet foto’s te zoeken, of magazines door te bladeren. Bepaal van welke kleuren u vrolijk wordt. Een tuin met gekleurde accessoires kan een frisse uitstraling geven, maar een tuin met gekleurde muren geeft ook een mooi effect. Ook bij onze projecten voor tuinaanleg vindt u vele en verscheidene voorbeelden van tuinen die wij hebben mogen aanleggen.

Kies voor materialen die bij u passen

Houdt u van tuin met een stoere, robuuste uitstraling? Dan zijn grote, zware tegels een goede keuze voor uw terras. Een stevige houten tuintafel, grote plantenbakken, een kroonluchter onder de veranda, en grote kunstobjecten zorgen dan al snel voor deze sfeer. Houdt u van een meer romantische tuin? Ga dan op zoek naar de materialen die daarbij passen: weelderige bloemen, lichte stoelen en een tuintafel in romantische stijl. Daarnaast geven verschillende soorten bloempotten, lichtsnoer, kaarsen en gezellige kussentjes of schilderijen ook het gewenste effect.

Bekijk het optimistisch (en realistisch)

Droomt u van een tuin met prachtige appelbomen, maar is uw kleine stadstuin hier echt niet geschikt voor? Bekijk het dan van de positieve kant! Door kleine bomen te planten geniet u al snel van een mooie tuin.  Daarnaast kunt u uw tuin opfleuren door gebruik te maken van verticale groenschermen.

Maak een klein ontwerp

Neem pen en papier bij de hand en teken de vorm van uw tuin. Bepaal de plek voor het terras, de overkapping, een mooie vijver of een flinke grasmat (of beide natuurlijk!) Het tekenen van de tuin brengt u vaak op nieuwe ideeën. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen uw tuin te laten ontwerpen.

Veel succes! Heeft u liever toch professionele hulp voor de aanleg van uw tuin? Bekijk dan onze diensten op het gebied van complete tuinaanleg.

 

 

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?

Wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen?

Gebruik onze expertise voor uw tuin, en vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan! Wij zorgen ervoor dat u binnen 24 uur een persoonlijke offerte in huis heeft!

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?