Hoe onze klanten ons beoordelen
9.8
343 beoordelingen

Een nieuwe voortuin aanleggen? Zo doet u dat!

Tuinaanleg-Geerts-Groenendaal

Kan uw voortuin wel een make over gebruiken? Of heeft u een nieuwe woning gekocht en moet de voortuin nog flink onder handen genomen worden? Dan is het tijd om na te denken over uw wensen. Want wat zou u het liefst zien in uw nieuwe voortuin? Veel gras, planten, tegels, strakke lijnen of een wilde bloementuin? Het kan natuurlijk allemaal. Wij geven u graag tips waarmee het ontwerpen en aanleggen van uw voortuin een stuk makkelijker wordt.

Voordat u inkopen gaat doen voor uw nieuwe voortuin, is het verstandig om een aantal punten op een rijtje te zetten. Begin daarom bij het begin, en vraag uzelf af wat u graag zou zien in uw voortuin.

Nieuwe voortuin aanleggen: wat zijn uw wensen?

Stel jezelf de volgende vragen:
– Wil ik een strakke en moderne tuin?
– Hou ik van veel planten en bloemen verspreid over de tuin, of ga ik liever voor een grote plantenbak of border?
– Kies ik voor een onderhoudsvriendelijke tuin, of zou tuinieren een leuke hobby kunnen zijn en
waar ik meer tijd aan wil besteden?
– Wil ik een ‘eye-catcher’ in de tuin, zoals een waterornament of een speciale boom of plant?
– Kies ik voor een nieuwe voortuin met gras, tegels of juist kunstgras?
– Wat is mijn budget?

Heeft u nagedacht over de voorgaande vragen? Dan is het tijd om op zoek te gaan naar inspirerende voorbeelden, om uw ideale voortuin beter te kunnen bedenken.

Ga op zoek naar voorbeelden voor uw nieuwe voortuin

Het internet en verschillende tuinmagazines staan vol inspirerende ideeën voor een nieuwe voortuin. Toch kan het ook leuk zijn om eens een ronde in de wijk te wandelen. Misschien heeft een van uw buren wel een erg mooie voortuin, en zou u graag in die stijl iets willen bedenken? Inspiratie kan overal vandaan komen. Wij geven u daarom graag wat voorbeelden van mooie voortuinen die wij in de afgelopen tijd aangelegd hebben.

nieuwe voortuin

Begin met het ontwerp

Na het rondkijken en nadenken over uw droomtuin, kan er begonnen worden met het ontwerp. Dit nemen wij graag voor u uit handen. Na het bespreken van uw wensen en ideeën kunnen wij een passend ontwerp voor u maken. Toch kan het ook leuk zijn om zelf al wat na te denken over uw nieuwe voortuin. Hou bij het maken van een ruwe schets rekening met de volgende aspecten:
– De grootte van de tuin
– De vorm van de tuin
– Het wandelpad richting uw voordeur
– De lichtinval van uw woning (een grote boom of struik plaatsen voor uw raam is niet verstandig)
– De plaats van een eventuele eye-catcher (waterornament, grote boom of plant, beeld, etc)

Kies de juiste materialen

De sfeer van uw tuin wordt voor een groot deel bepaald door het materiaal dat u gebruikt. Een strak tuinpad met grote donkere tegels geeft een ander beeld dan een tuinpad van bijvoorbeeld grint. Kies dus voor materialen die goed passen in de sfeer van uw nieuwe  tuin. Daarnaast bekijkt u welke kleuren of typen planten en bloemen u graag terugziet in uw tuin. Aan de hand van uw favoriete tuinontwerp en de keuze van uw materialen, kunt u zich al snel een realistische verbeelding maken van uw nieuwe voortuin.

Aanleggen van een nieuwe voortuin: hoe gaan wij te werk?

Geerts Groenendaal Hoveniers helpt u graag van A tot Z. Wij komen graag bij u langs en bespreken de verschillende mogelijkheden voor uw nieuwe voortuin. Van het ontwerp van uw tuin tot de volledige afwerking met een prachtig eindresultaat: wij helpen u graag met de aanleg van uw nieuwe voortuin. Geerts & Groenendaal Hoveniers is uw hovenier voor onder andere tuinaanleg, bestrating, kunstgras en graszoden.

Wilt u graag nog wat meer informatie? Les dan onze artikelen over het inrichten van een kleine tuin.

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?

Wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen?

Gebruik onze expertise voor uw tuin, en vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan! Wij zorgen ervoor dat u binnen 24 uur een persoonlijke offerte in huis heeft!

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?