Hoe onze klanten ons beoordelen
9.8
344 beoordelingen

Onkruid voorkomen: zo geeft u onkruid geen kans

Onkruid voorkomen

Heeft u ook weer last van onkruid in de tuin of borders? In april en mei schiet het onkruid al snel uit de grond. Het is dan ook een flink karwei om wekelijks het onkruid uit de tuin te verwijderen. Gelukkig kan het makkelijker. Met deze tips blijft u onkruid de baas.

Onkruid voorkomen tussen planten

U kunt onkruid te slim af zijn door gebruik te maken van een dikke laag boomschors. Onkruid groeit vaak tussen bloemen en planten door. Om dit te voorkomen kunt u, na het verwijderen van het bestaande onkruid, boomschors strooien. Strooi een flinke laag om de planten en bloemen heen. Zo heeft onkruid veel minder kans om te groeien.

Naast boomschors kunt u ook gebruik maken van bodembedekkers. Verwijder zoals bij het gebruik van boomschors eerst het onkruid. Bodembedekkers zorgen ervoor dat onkruid geen kans meer maakt. De beste bodembedekker is de Pachysandra, ook bekend onder de Nederlandse naam Schaduwkruid. Na een jaar vormt deze een prachtig groen tapijt. De donkergroene bladeren creëren een mooie sfeer in de tuin en voorkomt de groei van onkruid.

Pachysandra is een geschikte bodembedekker die onkruid voorkomt.

Onkruid voorkomen tussen tegels

De voegen tussen je tegels zijn helaas ook niet veilig voor onkruid. Met de volgende adviezen voorkomt u onkruid zo goed als mogelijk. Ten eerste helpt het om uw terras regelmatig te vegen. Zaden hebben hierdoor minder kans om te ontkiemen en tussen uw tegels te groeien. Heeft u voegzand of voegmortel? Gebruik dit dan tijdens het vegen. Onkruid groeit hier slechter door.

Heeft u ook last van mos? Lees dan ook onze blogpost over het verwijderen van mos.

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?

Wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen?

Gebruik onze expertise voor uw tuin, en vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan! Wij zorgen ervoor dat u binnen 24 uur een persoonlijke offerte in huis heeft!

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?