Hoe onze klanten ons beoordelen
9.8
344 beoordelingen

Paddenstoelen verwijderen: hoe moet het?

paddenstoelen verwijderen

Een aantal prachtige paddenstoelen in de tuin is natuurlijk een plaatje. Maar zodra er tientallen beginnen te groeien, is het plezier er soms snel vanaf. Paddenstoelen verwijderen uit de tuin is echter niet zo makkelijk. Om miliuevriendelijk en effectief mogelijk te werk te gaan, geven wij graag een aantal tips.

Paddenstoelen verwijderen uit de tuin: is het echt nodig?

De groei van paddenstoelen is een natuurlijk verschijnsel. Daarnaast groeien paddenstoelen vaak in vochtige periodes en zijn ze na 1 maand weer verdwenen. Toch kan het soms nodig zijn om paddenstoelen te verwijderen. Er zijn namelijk maar liefst meer dan 30 soorten paddenstoelen in Nederland te vinden die schadelijk zijn voor de gezondheid. Het consumeren van paddenstoelen kan braakneigingen en hevige koorts veroorzaken. En hoewel u natuurlijk geen ‘wilde’ paddenstoelen uit eigen tuin eet, kan het zijn dat uw kinderen of huisdieren het kwaad er niet van in zien. Daarnaast zijn er 7 soorten dodelijke paddenstoelen exemplaren, die u hoe dan ook uit de tuin wilt verwijderen.

Effectief verwijderen van paddenstoelen uit de tuin

Als u ondanks het feit dat de meeste paddenstoelen niet schadelijk zijn, ze toch graag uit de tuin wilt verwijderen, kunt u het best volgens de volgende manieren te werk gaan:

– Pluk de paddenstoelen

Draag een handschoen en pluk de paddenstoelen met de hand. De paddenstoelen zullen weer teruggroeien, maar dit duurt vaak 1 of 2 weken. Aangezien de tijd waarin paddenstoelen tevoorschijn komen vaak maar 1 maand bedraagt, bent u snel van de paddenstoelen af.

paddenstoelen verwijderen

– Gebruik de grasmaaier

Het gras maaien en tegelijk de paddenstoelen mee maaien is ook een snelle manier om van de paddenstoelen af te komen. Zorg er wel voor dat je het opgevangen gras met de paddenstoelen meteen opruimt. Reinig daarnaast de maaimachine goed, zo kunnen de paddenstoelen geen sporen achterlaten.

– Zorg ervoor dat het gazon droger wordt

Paddenstoelen groeien graag in een natte bodem, op plaatsen waar het gazon overtollig water niet snel genoeg kwijtraakt. Zorg er daarom voor dat je het gazon goed belucht. Hoe dit te werk gaat kunt u vinden in ons blog.

– Strooi wat kalk over het gazon

Paddenstoelen houden van een zure bodem. Daarom groeien ze meestal in het bos en niet zo snel in de tuin. Uw gazon houdt namelijk van kalkrijke grond. Strooi in de tijd waarin paddenstoelen groeien regelmatig wat kalk over het gazon. Zo gaat u de groei van paddenstoelen tegen.

Heeft u ook last van mos in het gazon? Lees dan ons artikel over eenvoudig mos verwijderen.

Zoekt u een betrouwbaar hoveniersbedrijf met een goede prijs-kwaliteitverhouding? Geerts & Groenendaal is uw hovenier voor onder andere tuinaanleg, bestrating, kunstgras en graszoden.

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?

Wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen?

Gebruik onze expertise voor uw tuin, en vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan! Wij zorgen ervoor dat u binnen 24 uur een persoonlijke offerte in huis heeft!

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?