Hoe onze klanten ons beoordelen
9.8
343 beoordelingen

Een romantische tuin ontwerpen: hoe doe je dat?

Italiaanse tuin

Droomt u van een nieuwe tuin in het voorjaar? Dan is het tijd om alvast na te denken over het ontwerp. We zien regelmatig strakke en moderne tuinen voorbij komen, maar de romantische tuin is ook nog helemaal hip. Natuurlijk kunt u uw tuin laten ontwerpen, maar het is net zo leuk om eerst zelf inspiratie op te doen. Wij helpen je graag op weg bij het ontwerp van een gezellige en romantische tuin.

Een romantische tuin ontwerpen: begin bij het begin

Voordat u gaat nadenken over welke bloemsoorten thuishoren in een romantische tuin, is het verstandig naar het grotere geheel te kijken. Hoe groot is uw tuin? En welke vorm heeft deze? Is het mogelijk om een wandelpad aan te leggen, of de tegels eruit te halen? Past het terras van uw dromen in de tuin, of wordt het vrij krap om een terras aan te leggen? Denk na over de ruimte en de mogelijkheden die daarbij horen. Wanneer u beschikt over een koophuis bent u helemaal vrij in de keuze van uw tuin. Bij het huren van een woning is de mening of de toestemming van de huisbaas vaak nodig.

Maak een moodboard

Nadat u een inschatting heeft gemaakt van de grootte van uw tuin, is het handig om een moodboard te maken. Zoek naar afbeeldingen van uw droomtuin. Welke kleuren komen er in voor? Houdt u van een weelderig pad, een gezellig terras en mooie bloemen? Verzamel er dan plaatjes van. Zo krijgt u een beter beeld van het uiteindelijke resultaat. U kunt ook afbeeldingen verzamelen van producten die in de tuin terug moeten komen. De mooie ronde tafel van Ikea, of de windlichten van de plaatselijke cadeaushop zouden goed in uw tuin kunnen passen. Verzamel dus afbeeldingen van uw favoriete producten en ontwerpen

Bekijk het budget

Eerlijk is eerlijk, de meeste dromen van een tuin met zwembad, jacuzzi, hangmat, gigantisch grasveld en een voetbalveldje erbij. Helaas is het budget er alleen vaak niet naar. Kijk daarom eerlijk naar de mogelijkheden en zorg voor slimme oplossingen. Griekse tuinen zijn daar een prachtig voorbeeld van. De grieken weten namelijk precies hoe ze een romantisch tuin kunnen ontwerpen zonder daarbij veel geld uit te geven. Een goedkope ijzeren tafel kan net zo mooi staan als een prijzige houten tafel.

Zoek naar ronde vormen

Een stoere, strakke tuin bestaat vaak uit rechte lijnen. Vierkante potten, strakke paden en eenvoudige vormen staan centraal. Een romantische tuin bestaat vaak uit het tegenovergestelde. Ronde vormen, weelderige bloemen, kronkelende paden en verschillende kleuren vormen het geheel. Neem deze ronde vormen dus zeker mee in het ontwerp van de tuin. Is een kronkelend pad niet mogelijk? Zorg dan voor andere ronde objecten zoals de tafel, windlichten, boomstammen of potten.

Kies de kleur die bij u past

Hoewel in een strakke tuin vaak voor zwart, wit en grijs gekozen wordt, staat de kleurkeuze bij een romantische tuin helemaal vrij. Houdt u van paars? Kies dan vooral voor paarse kleuren en accenten. Bij een romantische tuin is alles mogelijk!

Heeft u al zin om uw nieuw tuin te ontwerpen en kunt u wel wat hulp gebruiken? Dan helpen wij u graag op weg. U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen.

Wilt u meer inspiratie? Lees dan ook de volgende blogposts!

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?

Wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen?

Gebruik onze expertise voor uw tuin, en vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan! Wij zorgen ervoor dat u binnen 24 uur een persoonlijke offerte in huis heeft!

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?