Hoe onze klanten ons beoordelen
9.8
253 beoordelingen

Slakken in de tuin? Zo kom je er vanaf!

Het is weer zover. In juni, juli en augustus komen alle ‘zomerbeestjes’ weer tot leven. Zo ook slakken. Helaas kunnen slakken uw moestuin aantasten, en knabbelen ze graag aan uw favoriete planten. Die heeft u dus liever niet (te veel) in de tuin. Maar hoe kunt u slakken op een eenvoudige, diervriendelijke manier uit de tuin weren? Probeer het met een van onze tips:

Zorg voor slakkenschuilplaatsen in de tuin

In de zomermaanden zoeken slakken een plek om te schuilen tegen de warmte. Dit doen ze vaak onder potten, stapels stenen of bladeren. Tegenwoordig zijn er echter speciale slakkenschuilplaatsen te koop. In deze schuilplaatsen doen slakken hun zomerdutje. Controleer elke ochtend even of er een aantal slakken in de schuilplaats zitten, zodat je deze ergens anders uit kunt zetten. Zo zorg je ervoor dat ze niet blijven ronddwalen in de tuin, en het groen kunnen aantasten.

Eenden, kippen een egel of parelhoen in de tuin
Toe aan een nieuw huisdier? Neem een paar kippen, eenden of probeer egels naar de tuin te lokken. Deze dieren eten slakken, en zijn dus hun natuurlijke vijand. Ook de parelhoen is een natuurlijke vijand van slakken. Deze vogel beschadigt uw planten of bloemen niet, en heeft geen hok nodig. Het klinkt een beetje zielig om slakken op te laten eten, maar zo regelt de natuur zich. Door een paar kippen of eenden in de tuin te introduceren, blijft uw tuin slakvrij.

Bekijk of er slakkeneieren in jouw tuin te vinden zijn
Regelmatig kun je hele hoopjes slakkeneieren in de aarde van uw tuin vinden. Deze kunt u makkelijk verwijderen. Hierna kunt u de tuin schoffelen, waardoor de bovendste grondlaag droog wordt. Slakken verblijven het liefst op een plek waar de aarde ‘aan elkaar plakt’, en dus kleine klompjes vormt. Door te schoffelen voorkom je deze aardkluiten.

Vang slakken in een slakkenval
Naast de slakkenschuilplaatsen zijn er ook speciale slakkenvallen. Plaatst ze op een strategische plek in de tuin, en verzamel de slakken die in de val zijn gekropen aan het einde van de dag. Voor een grotere tuin heb je wel een aantal slakkenvallen nodig, dus het kan wat meer werk zijn.

Hoe zorgt u ervoor dat slakken uw planten en bloemen niet aantasten? Laat het ons weten door een reactie achter te laten. 

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?

Wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen?

Gebruik onze expertise voor uw tuin, en vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan! Wij zorgen ervoor dat u binnen 24 uur een persoonlijke offerte in huis heeft!

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?