Hoe onze klanten ons beoordelen
9.8
332 beoordelingen

Tuin beplanten in de herfst: tips en ideeën

Rose Rosa rugosa

Is uw tuin toe aan een echte herfst metamorfose? Maar heeft u geen idee hoe u dit aan moet pakken? Dan kunt u onze tips goed gebruiken. Zo kunt u zelfs in de herfst uw tuin nog omtoveren tot een waar paradijs.

Een goed begin is het halve werk

Voordat u uw tuin omtovert tot een waar herfstparadijs, is het fijn om met een schone lei te beginnen. Bekijk wat u nog graag in de tuin wil hebben, welke planten mogen blijven staan en welke plaats mogen maken voor iets nieuws. Maak het terras schoon, zorg voor een aantal leuke en kleurrijke potjes, en veeg het straatwerk netjes aan. Heeft u  genoeg gehad van uw oude tuin? Dan kunt u er natuurlijk voor kiezen een compleet nieuwe tuin aan te leggen. Lees ook onze blogpost over tuinieren in de herfst voor wat u in het najaar in de tuin kunt doen.

Koop gezonde, mooie planten

Nadat u de tuin voor een deel opgeruimd hebt, is het tijd voor een bezoekje aan de plantenkwekerij. Kies voor mooie planten met gezonde bladeren en bekijk ook of de wortels van de plant niet door de draingaatjes aan de onderkant van het potje uitsteken. Dit betekent namelijk dat de plant te groot is voor het potje, waardoor de wortels bekneld zijn geraakt. Wanneer u het plantje daarna in de tuin zou planten, zou dit kunnen betekenen dat hij niet meer goed groeit.

Tuin beplanten in de herfst: de mooiste planten

Bij uw bezoek aan de plantenkwekerij kunt u veel informatie vragen over de planten, hun onderhoud en bloeitijd. Toch kan het handig zijn om op voorhand al te weten welke planten geschikt zijn om in de herfst te planten. Wij zetten er daarom een aantal voor u op een rijtje:

Rosa Rugosa

 
Deze mooie, sterk geurende plant is voordat de herfst begint uitgebloeit. Toch verschijnen er mooie rode bottels tot aan het begin van de winter. In het voorjaar bloeit de Rosa Rugosa weer opnieuw.<

Zonnehoed

 
De zonnehoed, oftewel Echinacea, heeft diepgele bloemen die bloeien tot laat in de herfst. Door hun prachtige kleuren zorgen ze voor extra sfeer in uw tuin.

Sedum Herbstfreude

 
Deze plant is een goede keuze voor in de border. In de lente geeft de plant prachtige roze kleuren en in de herfst kleuren de bladeren mooi lichtgrijs.

Verbena Bonariensis

 
Een prachtige tweejarige plant die prachtige zacht paarse bloemen heeft. Tot laat in de herfst zijn de mooie kleuren een goede aanvulling op uw herfsttuin.

Persicaria Amplexicaulis

 
Het is een hele mond vol, maar deze prachtige plant met dieprode bloemen is dan ook zeker de moeite waard. De plant bloeit vanaf juni, en blijft bloeien totdat het hard gaat vriezen.

De Hortensia

 
Deze klassieker is in vele Nederlandse tuinen te vinden en dat is niet voor niets. Met zijn grote, kleurrijke bollen in verschillende kleuren is het een prima aanvulling in de herfsttuin.

Herfstaster

 
Te vinden in mooie paarse en witte varianten. Deze mooie, wintervaste bloemen bloeien in de herfstmaanden en kunnen bijna overal in de tuin geplant worden.

Kies voor siergrassen om een gezellige sfeer te creëren

 
Naast het kiezen voor mooie planten, kunt u er ook voor kiezen om de borders te vullen met siergrassen. Siergrassen hebben bijna geen onderhoud nodig en zijn het mooist in de herfst. Er zijn ontzettend veel soorten siergrassen, maar de Carex Buchananii (rode zegge) is een aanrader. Dit type siergras heeft een erg mooie roodbruine bladeren en een dichte massa, waardoor zijn kleur goed uitkomt.

Bekijk de kaartjes op de planten

Heeft u een mooi plantje op het oog? Bekijk dan ook het kaartje wat aan het plantje hangt. Hierop kunt u informatie vinden over het aantal zonuren die de plant nodig heeft, de hoeveelheid verzorging en waar de plant het beste groeit. Voor advies kunt u natuurlijk ook altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Zoekt u hulp, bekijk dan ook de pagina tuin aanleggen en tuinontwerp voor onze diensten.

 

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?

Wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen?

Gebruik onze expertise voor uw tuin, en vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan! Wij zorgen ervoor dat u binnen 24 uur een persoonlijke offerte in huis heeft!

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?