Hoe onze klanten ons beoordelen
9.8
332 beoordelingen

Tuin goedkoop vernieuwen

Droom jij van een plek om te relaxen, tot jezelf te komen en waar de kinderen heerlijk kunnen spelen? Maar voldoet jouw huidige tuin niet aan jouw droombeeld? Dan is het tijd om aan de slag te gaan! Zelfs met een beperkt budget kun jij jouw tuin omtoveren tot een klein paradijs. Met onze handige tips kun jij jouw tuin goedkoop vernieuwen.

1. Kies een thema

Kijk eens uit het raam, wat zie je? Een dorre bedoeling, of een tuin die net dat beetje sfeer mist? Beeld jezelf in hoe jouw tuin eruit zou moeten zien. Omdat er zoveel verschillende mogelijkheden zijn, is het handig om in een thema te denken. Hou jij normaal gezien van heerlijke strandvakanties? Dan kan een strand thema ideal zijn voor jouw tuin. Denk aan een gezellig overdekt terras, gekleurde stoelkussens, accesoires in de kleuren van de zee en een prachtige palmboom. Voeg daar lichte tuintegels of zandkleurige steentjes aan toe en het plaatje is compleet. Zodra je in een thema gaat denken krijg je meer ideeen en maak je makkelijker een beslissing. Een aantal voorbeeldthema’s: strand, bos, hoteltuin, italiaanse tuin, modern, avontuurlijk, reizen.

2. Tuin goedkoop vernieuwen: maak keuzes

Een tuin goedkoop vernieuwen is mogelijk wanneer je keuzes maakt. We dromen stiekem allemaal van een (overdekt) zwembad, een fijne loungeplek, een vuurkorf en een terras zo groot dat de hele familie kan zitten. Met een klein budget wordt dit moeilijker, maar zeker niet onmogelijk. Denk in mogelijkheden in plaats van obstakels. Een fijne loungeplek kun je creëren door jouw tuinmeubelen zelf te maken. Een timmerman of Marktplaats.nl kunnen je helpen aan een hele stapel oud hout. Even schuren en timmeren maar. Op het internet vind je veel leuke ideeen. Zo kun je oude pallets gebruiken die je voorziet van een matras en gezellige kussens. Met een lage chinese tafel ervoor en wat kaarsjes is jouw loungeplek is al snel gezellig. Gebruik boomstammen om extra zitjes te creeeren. Ook een vuurkorf is gemakkelijk zelf te maken, maar zorg er altijd voor dat kleine kinderen of dieren niet bij het vuur kunnen komen.

3. Begin met schetsen

Bekijk de ruimte die je hebt. Welke vorm heeft jouw tuin? Waar schijnt de zon het meest? Door een eenvoudige schets van je tuin te maken kun je beginnen met puzzelen. Waar wil je het terras hebben? Kies je voor borders met bloemen of heb je liever een groter grasveld? Begin met tekenen om zo tot een plan te komen. Denk er nog eens rustig over na en begin pas met klussen zodra je zeker bent van je keuze.

3. Ga voor tweedehands

Nog nooit in een kringloopwinkel rondgelopen? Dan is het nu je kans! Hier vind je vaak leuke producten aan goedkope prijzen. Zelfs tuinstoelen, bankjes, tafels en bloempotten staan er op jouw te wachten. Hier vind je vaak passende items die binnen jouw thema passen. Niet alleen bespaar je zo geld, je helpt het milieu ook nog een handje door tweedehands te kopen.

goedkoop tuin vernieuwengoedkoop tuin vernieuwengoedkoop tuin vernieuwen

4. Kies de juiste planten en bloemen

Het aanschaffen van planten en bloemen kan soms moeilijk zijn. Doe daarom je research voordat je naar de tuinzaak gaat, of vraag medewerkers om hulp. Vergelijk de aanschafprijs van planten, maar houdt ook rekening met hun levensjaren en onderhoud. Een goedkope plant van 10 euro kan soms moeilijk te onderhouden zijn en niet lang meegaan. Een plant van 25 euro die jarenlang meegaat en weinig onderhoudt vergt is over de jaren heen dus een stuk goedkoper.

5. Gebruik een likje verf

Een pot verf kan wonderen doen. Bekijk de tuin eens goed, is jouw tuinhek eigenlijk toe aan vervanging maar past dit niet binnen het budget? Dan kan een likje verf vaak al voor wonderen zorgen. Kies voor een kleur die past in jouw thema en kijk eens op marktplaats.nl of je goedkoop verf kan aanschaffen. Ook je tuinhuis, veranda of stoelen kunnen vaak voorzien worden van een likje verf waardoor ze eruit zien als nieuw.

6. Maak je eigen kunst

Het aanschaffen van kunst is vaak een dure uitgaven. Toch kan het net dat beetje extra sfeer aan een tuin toevoegen. Handen uit de mouwen dus! Vraag je (klein) kinderen een schilderij te maken voor onder de overkapping. Maak zelf een beeldje van klei of schilder je eigen kunstwerk. Zo voeg je unieke kunst toe en krijgt jouw tuin een extra tintje persoonlijkheid.

5. Draag zorg voor je tuin

Na het kiezen van een thema en het inrichten van de tuin, is het belangrijk om deze regelmatig te onderhouden. Zo blijft de tuin er mooi uitzien en gaan planten langer mee. Snoei, knip en poets regelmatig zodat jouw tuin eruit blijft zien als jouw droomplek.

Wil jij jouw tuin goedkoop vernieuwen? En heb je hulp nodig met het bedenken van een thema of het ontwerpen van jouw tuin? Dan helpen we je graag! Neem voor advies vrijblijvend contact met ons op.

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?

Wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen?

Gebruik onze expertise voor uw tuin, en vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan! Wij zorgen ervoor dat u binnen 24 uur een persoonlijke offerte in huis heeft!

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?