Hoe onze klanten ons beoordelen
9.8
267 beoordelingen

De leukste tuin hacks voor uw tuin!

Werkt u ook graag in de tuin? En wilt u wat extra sfeer aan uw tuin toevoegen? Dan komen deze ’tuin hacks’ goed van pas. Een hack is een uitvinding of idee waardoor je iets makkelijker, goedkoper of efficiënter kunt doen. Natuurlijk zijn er ook leukste hacks voor in de tuin. Wij zetten een aantal leuke tuin hacks voor u op een rijtje:

Gebruik lege wijflessen als watervoorraad
Heb je nog een aantal lege wijnflessen staan? Vul ze met water en steek ze ondersteboven in een plantenbak of bloempot. Het water drupt langzaam en kan zo gemakkelijk en efficient jouw plant of bloem altijd voorzien van voldoende water. Extra handig voor in de warme zomermaanden.

tuin hacks

Groei voordelig een nieuwe rozenstruik
Dit is vooral een handige hack voor in de lente. Is het tijd om uw rozenstruik te knippen? Bewaar dan de stengels, en steek ze in een aardappel. Begraaf de aardappel met een deel van de stengel vervolgens in de grond, en wacht geduldig af. Binnen een paar weken heeft u een prachtig nieuw rozenstruik.

Tuin hacks

Maak je eigen plantenbak
Met simpele plastic mallen en wat beton kunt u de mooiste plantenbakken zelf maken. Een likje verf hierna doet wonderen en geeft uw tuin een vrolijke uitstraling.

Tuin hacks

Stop het lekken van aarde en water met koffiefilters
Lekken uw bloempotten ook altijd? Gebruik dan koffiefilters en plaats deze op de bodem van de bloempot.

Tuin hacks

Gebruik een pallet om tuin gereedschap op te bergen
De hele schuur vol tuingereedschap hangen is natuurlijk een optie. Maar met het gebruik van een oude pallet komt u ook al heel ver. Verf de pallet in een leuke kleur, en hang hem op een lege muur in de tuin. Schroef ook een paar bloempotten aan de pallet, en het resultaat ziet er nog leuk uit ook:
Tuin hacks

De vliegende bloempotten
Helaas is een vliegend tapijt in de tuin nog steeds geen optie, maar deze hangende bloempotten zijn ook erg leuk. Het geeft een ruimtelijk aspect aan uw tuin, en is ook nog eens erg sfeervol. Neem bloempotten in verschillende kleuren en formaten, en kies voor vetplanten afgewisseld met kleurrijke bloemen. Wilt u uw tuin van top tot teen aanpakken en in vrolijke kleuren onderdompelen? Bekijk dan ons ‘Hawaii tuin inspiratie topic‘ voor meer ideeën


tuin hacks

Wees creatief met regenlaarzen
Neem een paar regenlaarzen en leg koffiefilters in de bodem om lekkend water te voorkomen. Spuit de regenlaarzen in een leuk kleurtje, en vul ze met een bloemetje. Bevestig de regenlaarzen aan de muur, en uw tuin ziet er weer vrolijk uit.

tuin hacks

Maak een tuinset van pallets
Wilt u uw tuin een unieke uitstraling geven? Of moet u wat geld besparen? Maak dan dit mooie tuinset van pallets. Verf de pallets wit en gebruik een vochtwerende coating. Een paar grote kussen en een kleurrijk plantje zorgen voor een prachtig geheel.
tuinset van pallets

Heeft u ook een leuke ’tuin hack’ die u met ons wilt delen? Laat het ons weten door een reactie achter te laten op onze facebookpagina.

 

 

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?

Wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen?

Gebruik onze expertise voor uw tuin, en vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan! Wij zorgen ervoor dat u binnen 24 uur een persoonlijke offerte in huis heeft!

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?