Hoe onze klanten ons beoordelen
9.8
278 beoordelingen

De tuin in juni: 10 tips voor een extra boost

Het zonnetje laat vaak van zich zien, en er is veel leven in de tuin. Steeds meer vlinders fladderen rond, en de prachtig zomerbloeiers laten hun mooiste kleuren zien. Om ervoor te zorgen dat uw tuin mooi blijft, is het verstandig om hem in juni een extra ‘boost’ te geven. Er is namelijk genoeg werk te doen in de tuin in juni! Door de volgende tips toe te passen staat de volgende tips toe te passen blijft uw tuin de komende zomermaanden prachtig.

De tuin in juni: een extra boost voor de zomer

Binnenkort beginnen de warme zomermaanden. Extreem warme temperaturen kunnen ervoor zorgen dat uw tuin het wat moeilijk krijgt. Om de tuin alvast een ‘zomer boost’ te geven, zorgt u ervoor dat planten het seizoen beter doorkomen. Met de volgende tips kunt u alvast aan de slag:

1. Snoei uitgebloeide struiken

Heeft u struiken in de tuin die rond deze tijd van het jaar uitgebloeid zijn? Dan mag u ze alvast rustig snoeien. Snoei ook hele dikke takken weg, zo groeit de struik volgend jaar mooier en gezonder terug.

2. Snoei ook meteen de Buxus

Heeft u (zelfs na de Buxusworm) nog Buxus in de tuin staan? Dan mag u die ook snoeien. Snoei de haag het liefst op een bewolkte dag. Wanneer je de Buxus op een zonnige dag zou snoeien, verbranden de takjes sneller. Op een bewolkte of regenachtige dag voorkom je dit.

3. Focus op een extra rondje ongediertebestrijding

Met de aangename temperaturen komen ook ongedierte sneller tevoorschijn. De eerste slakkenplagen zijn dan ook al feit. Zorg voor een speciale slakkenvangen, zo kunt u slakken op een diervriendelijke manier vangen. U kunt er ook voor zorgen dat meer natuurlijke vijanden hun plek vinden in uw tuin. Vogels, egels en kikkers zijn al snel een natuurlijk ‘bestrijdingsmiddel’ voor slakken. Hang dus wat extra vogelkastjes op, plaats vogelbolletjes en zet wat extra kikkers in de vijver. Geef daarnaast eventuele egels dagelijks een bakje voer, zorg voor drinkwater en een fijne plek om te schuilen.

4. Verwijder het onkruid

Onkruid plukken mag natuurlijk het hele jaar door!

5. Geef planten en bloemen een steuntje in de rug

Door de warmere temperaturen kunnen sommige planten en bloemen sneller gaan hangen. Dit gebeurt bij Varens bijvoorbeeld snel. Plaats dan een stokje in het middel van de plant, neem een stukje touw en zet de plant zo weer in vorm. Je kunt het touw gerust het hele jaar door laten zitten, maar let erop dat het de takken niet afsnijdt of breekt.

6. Bemest de borders

Uw planten, bloemen en kruiden kunnen rond deze maanden wel wat extra voeding gebruiken. Gebruik de juiste bemesting en herhaal dit om de 2 a 3 maanden (afhankelijk van de soort bemesting en het type plant)

7. Bekijk of de rozen last hebben van bladluis

Heeft u rozen in de tuin staan? Dan is het vanaf juni verstandig om te kijken of zij last hebben van bladluis. Rond deze maanden is bladluis erg actief, bestrijd het dus op tijd.

8. Snoei het gazon regelmatig

In de komende maanden kan het nodig zijn om het gazon 1 of keer per week te maaien. Maai het gras in drogere periodes pas in de avond wanneer er voldoende schaduw is. Zo voorkom je dat het gazon verbrand door de zon na het snoeien.

 

9. Strooi kunstmest op het gazon

Wilt u uw gazon een extra boost geven? Bestrooi dan het gazon met kunstmest op een dag dat er regen voorspeld wordt. Zo wordt de kunstmest extra goed opgenomen door het gras. Zelf met de sproeier het gazon besproeien mag ook, mocht er onverwachts geen drupje regen vallen.

10. Span netten over uw fruitbomen of planten

Vogels vinden het heerlijk om zo nu en dan aan uw fruitboompjes te pikken. Om dit te voorkomen kunt u natuurlijk een vogelverschrikker plaatsen, maar vaak is dit niet genoeg. Span liever netten over de planten. Bindt wat plastic zakjes aan de netten, zo voorkomt u dat de vogels uw netten invliegen en verstrikt raken.

Heeft u na het toepassen van deze tips nog andere handige tips? Laat het ons dan weten door een reactie achter te laten! Zo kunt u als tuinier andere tuinders een handje helpen. Wij kunnen u daarnaast helpen om uw tuin een extra steuntje in de rug te geven. Neem hiervoor vrijblijvend contact met ons op. 

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?

Wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen?

Gebruik onze expertise voor uw tuin, en vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan! Wij zorgen ervoor dat u binnen 24 uur een persoonlijke offerte in huis heeft!

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?