Hoe onze klanten ons beoordelen
9.8
343 beoordelingen

Tuin in september: tips en tricks

Tuinieren in september

De tijd vliegt: het is alweer september. Rol uw mouwen maar vast op, want in deze maand is er genoeg te doen in de tuin. Hoewel de temperaturen nog steeds aangenaam kunnen zijn, is dit niet altijd het geval in september. Helaas kunnen we de weersomstandigheden niet voorspellen, waardoor sommige tips misschien niet helemaal van toepassing zijn deze maand. Maar geen zorgen, in oktober krijgen we vast en zeker te maken met lagere temperaturen waardoor alle tips ook dan van toepassing zijn. Dus wat kunt u doen in uw tuin in september? En kunt u in deze maand uw bloembollen al planten?

Plant winterharde bloembollen

Wilt u in het voorjaar een mooie bloeiende tuin hebben? Plant dan uw bloembollen deze maand al. Er zijn ontzettend veel winterharde bollen die u kunt planten, waardoor uw tuin in februari al voorzien is van mooie bloemen.

Gras maaien met koude temperaturen: verstandig of niet?

Hoewel de temperaturen nu nog aangenaam kunnen zijn, kan het zomaar veranderen. Vanaf eind september krijgen we regelmatig te maken met nachtvorst en lagere temperaturen. Maar geen zorgen: u kunt uw gras toch nog gewoon maaien. Gras blijft namelijk doorgroeien tot temperaturen van ongeveer 4 graden Celsius boven nul. Zet de maaimachine wel iets hoger, zodat u het gras niet te kort maait. Zo is het gras beter bestand tegen nachtvorst.

Bemest in septemeber het gazon nog eens

De meeste mensen bemesten hun gazon alleen aan het begin van het voorjaar, maar ook het najaar is een geschikte periode. U kunt uw gazon dus nog een keer bemesten voordat de winterse periode eraan komt. Uw gazon is na het bemesten minder gevoelig voor ziektes en herstelt vlugger na hevige sneeuwval of vorst. Ook verkleurt het gras na bemesting minder snel bij droogte en is het gras minder gevoelig voor het groeien van mos.

tuin in septemberVijver in de tuin? Vang vallende bladeren op

Heeft u een vijver in de tuin? Span dan een fijnmazig net over uw vijver. In september verliezen de meeste bomen hun bladeren, en wordt uw vijver al snel troebel als de bladeren in de vijver vallen. Een fijnmazig net voorkomt dit.

Bewaar al het tuinafval

Na het opharken van bladeren en het verwijderen van onkruid gooien we ons tuinafval maar al te vaak weg. En dat is jammer, want u kunt er nog zo veel mee doen. Bewaar het tuinafval en gooi het op een grote hoop achterin de tuin. Het tuinafval zal verteren tot compost, wat u later kunt gebruiken als bodemverbeteraar en als extra hulpmiddel om de beplanting en grond in goede conditie te houden.

Snoei de hagen in september

Om ook in de winter van een vrij strakke haag te kunnen genieten, is het belangrijk om deze in september al te snoeien. Dit kunt u natuurlijk zelf doen, maar wij nemen deze zorg ook graag van uw over. Wij nemen uw tuin graag onder handen en zorgen ervoor dat deze klaar is voor de winter. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Heeft u een moestuin? Lees dan onze blogpost over het winterklaar maken van uw moestuin. Nu de herfst in aantocht is, vindt u ook interessante informatie in de artikelen tuinieren in de herfst en tuin beplanten in de herfst.

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?

Wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen?

Gebruik onze expertise voor uw tuin, en vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan! Wij zorgen ervoor dat u binnen 24 uur een persoonlijke offerte in huis heeft!

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?