Hoe onze klanten ons beoordelen
9.8
343 beoordelingen

De tuin klaarmaken voor het voorjaar. Zo doet u dat

Tuin klaar maken voor het voorjaar

De dagen worden langer en de tulpen staan weer mooi in bloei. Het is tijd om uw tuin weer helemaal klaar te maken voor de lente, zodat u kunt genieten van alle prachtige kleuren en geuren. Wij leggen in deze blogpost uit hoe u de tuin gereed maakt voor het voorjaar. Ook vertellen we hoe u een mooie lentetuin kunt ontwerpen en inrichten.

De tuin klaar maken voor het voorjaar. Waar begin ik mee?

Het is belangrijk om uw tuin eerst goed op te ruimen en schoon te maken. Zet alle oude potten in een hoek van de tuin om later schoon te maken. Veeg eventuele bladeren weg, verwijder onkruid en maak de stoep en het terras schoon. Een lege en schonere tuin werkt een stuk makkelijker, doordat er plaats gemaakt is voor de nieuwe voorjaarsproducten.

Tuin omspitten in het voorjaar

Het vroege voorjaar is een goede tijd om grond in uw tuin om te spitten. Dit houdt de tuin luchtig waardoor er voldoende zuurstof bij de wortels kan komen. Met een riek goed door de grond prikken is een goed alternatief als u niet dit zware werk wilt doen.

Tuin bemesten in het voorjaar

De lente is de beste tijd om uw voorjaar te voorzien van voedselrijke grond. De planten in uw tuin worden weer wakker en beginnen zich te ontwikkelen. Door ze te bemesten zullen ze sneller groeien en zich beter ontwikkelen.

Wanneer de tuin snoeien in het voorjaar

Het snoeien van planten en bomen kan per soort verschillen, maar in het algemeen kunt u gaan snoeien vanaf maart. Houd er wel rekening mee dat u niet moet snoeien als er vorst aankomt. Zorg dat u ook geen nieuwe scheutjes afknipt.

Doe inspiratie op voor de lente

Heeft u uw tuin opgeruimd en is er plaats voor nieuwe voorjaarsproducten en planten? Dan is het tijd om inspiratie op te doen! Er zijn genoeg leuke evenementen zoals de  Keukenhof waar u ideeën kunt opdoen. Maar een wandeling over uw lokale markt, bij het tuinbedrijf of de bloemenwinkel zijn natuurlijk ook erg inspirerend. Laat u vertellen over de verschillende soorten bloemen en planten die prachtig bloeien in het voorjaar, en bekijk de mooiste trends van dit jaar.

Kies voor een duidelijk kleurpatroon

Heeft u een aantal mooie voorjaarsproducten, planten en bloemen gezien? Schrijf dan op een lijstje met welke kleuren u het liefst wilt werken. Kleuren zoals lichtblauw, wit, roze en grijs zijn prachtig met elkaar te combineren. Het werken met een speciaal kleurenpatroon geeft rust in uw tuin. Teveel kleuren op een klein oppervlak kan rommelig ogen, terwijl u juist wilt genieten van uw tuin.

Zoek naar ‘aandachtstrekkers’ en speciale items

Heeft u bepaald wat voor kleuren u wilt gebruiken? En welke planten en bloemen er in uw tuin terug komen? Focus u dan nu op het uitzoeken van een echte ‘aandachtstrekker’ of ‘kopstuk’. Dit kan een plant zijn zoals de Camelia struik of boom, die prachtig bloeit in de lente. Kies voor het kopstuk van uw tuin een mooie, grote pot uit zodat deze extra opvalt.

Naast de prachtige Camelia struik of boom zijn er nog andere planten en bomen die echt de aandacht kunnen trekken in uw tuin:

De Amelanchier Lamarckii: oftewel het Amerikaanse Krenteboompje. Het Krentenboompje is goedkoop in aanschaf, makkelijk in onderhoud en bloeit prachtig in april en mei. In de herfst geeft het krentenboompje prachtige kleuren, dus u kunt lang plezier hebben van het Krentenboompje.

De Magnolia ‘Suzanne’: dit is een echte blikvanger voor uw lentetuin. De Magnolia, of Beverboom genoemd, kan tot 4 meter hoog en 2,5 meter breed worden. Zowel in het voorjaar als in het najaar verschijnen er prachtig paarse bloemen.

Speel met het ontwerp van uw lentetuin en wees creatief

Heeft u alle producten verzameld? Staan de planten, bloemen en accessoires klaar? Dan is het tijd om uw voorjaarstuin in te richten. Kies een zonnige dag uit en wees creatief. Wissel de planten en bloemen eens van plaats om te kijken waar ze het beste staan. Zet het tuinsetje op een andere plaats in de tuin om te kijken of het daar beter past. Een zonnige voorjaarsdag is het ideale moment om echt tijd te maken voor de inrichting van uw lentetuin.

Wilt u echt iets anders met uw tuin, maar weet u niet waar u moet beginnen? Bekijk dan onze diensten op het gebied van tuin laten aanleggen en tuin laten ontwerpen.

Vond u dit een interessant artikel? Lees dan ook de volgende blogposts:

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?

Wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen?

Gebruik onze expertise voor uw tuin, en vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan! Wij zorgen ervoor dat u binnen 24 uur een persoonlijke offerte in huis heeft!

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?