Hoe onze klanten ons beoordelen
9.8
347 beoordelingen

Tuin ontwerpen en aanleggen in het voorjaar: tips en tricks

De winter is in aantocht, u helpt uw planten te overwinteren, maar in de stevige winter valt er verder weinig te ondernemen in de tuin. Bent u echter van plan uw tuin in het voorjaar flink onder handen te nemen? Dan is het tijd om alvast wat te plannen! Wij helpen u graag bij het ontwerpen en aanleggen van uw tuin, maar geven u alvast wat tips en ideëen om over na te denken.

Tuin ontwerpen voor het voorjaar: waar te beginnen?

Het kan soms lastig zijn om uw droomtuin zomaar vanuit het niets op te zetten. U heeft vast wat ideeën: een prachtige veranda, een weelderige bloementuin of juist een moderne tuin met een terras. Het kan natuurlijk allemaal, of u maakt een combinatie van uw dromen. Begin om inspiratie op te doen met een moodboard, of zoek plaatjes op om een idee te krijgen van uw droomtuin. U kunt met het volgende rekening houden:

1. Schrijf op waar uw tuin zeker aan moet voldoen.

Altijd al gedroomd van een prachtig terras? Dan moet die er natuurlijk komen. Moet de hond echt in een buitenverblijf kunnen zitten? Dan moet daar rekening mee gehouden worden. Schrijf dus voor uzelf op wat de belangrijkste onderdelen van de tuin zijn, zo kunt u daar in het ontwerp rekening mee houden. Op de pagina tuinontwerp voorbeelden vindt u diverse tuinen die wij hebben aangelegd. Hier vindt u vast nog praktische zaken waar u rekening mee kunt houden voor uw nieuwe tuin.

2. Begin de tuin in te delen en gebruik de plattegrond.

U kunt een ruwe schets van de vorm van uw tuin maken. Begin nu te spelen met de indeling, Waar moet het terras? Achterin de tuin onder een mooie boom? Of juist voorin, zodat u achterin de tuin genoeg plaats heeft voor mooie planten? Schets de verschillende opties en loop een rondje door de tuin om het te visualiseren.

3. Maak een moodboard aan de hand van uw wensen

Door een moodboard te maken of afbeeldingen te verzamelen van uw droomtuin, kunt u makkelijk op zoek naar de juiste materialen en producten. Op internet of bladen zoals VTwonen kunt u vaak veel inspiratie opdoen. Verzamel foto’s van de producten die u mooi vind, en ga zo op zoek. Op deze manier kunt u makkelijker zien wat goed in uw nieuwe tuin zou passen en passen de gekozen objecten goed bij elkaar.

tuin ontwerpen

4.Kies de juiste materialen

Na het kiezen van een mooie locatie voor uw objecten, is het tijd om materialen uit te kiezen. Een moderne tuin wordt vaak ingevuld met donkere kleuren, afgewisseld met grijze en witte tinten. Daarbij kan het mooi zijn om 1 kleurelement toe te brengen, bijvoorbeeld witte of paarse accenten (denk aan paarse bloemetjes, mooie bloempotten) Ga bij uzelf na wat u mooi vind door tuinwinkels te bezoeken of afbeeldingen te vinden. Om makkelijker te zoeken naar wat u mooi vind kunt u gebruik maken van een moodboard.

5. Ga op zoek naar praktische, mooie en onderhoudsvriendelijke tegels.

Heeft u mooie tegels voor het terras gezien? Bekijk dan of deze tegels echt zo voordelig zijn. Sommige tegels verkleuren snel, hebben veel onderhoud nodig of zijn een stuk duurder. Bekijk daarom verschillende tegels, bekijk hun voor en nadelen en kijk of u de juiste prijs betaalt. Meestal liggen uw tegels er na het aanpakken van uw tuin tientallen jaren, het is dus belangrijk om de juiste keuze te maken.

6. Kies uw planten en bomen goed uit

Ook de keuze van uw planten, bloemen en bomen is belangrijk voor de tuin. Kies bewust en bekijk goed welke planten veel onderhoud nodig hebben en waar ze in uw tuin moeten staan. Wij helpen u graag door u te adviseren over mooie, onderhoudsvriendelijke planten en bomen.

Wilt u inspiratie opdoen? Bekijk dan onze voorgaande projecten. Wij leggen uw droomtuin aan in Nederland of België en helpen u graag met het ontwerp van uw tuin.

 

 

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?

Wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen?

Gebruik onze expertise voor uw tuin, en vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan! Wij zorgen ervoor dat u binnen 24 uur een persoonlijke offerte in huis heeft!

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?