Hoe onze klanten ons beoordelen
9.8
344 beoordelingen

Tuin aanleggen of ontwerpen? Voorkom deze fouten

Tuin aanleggen voorkom deze fouten

Bent u op zoek naar een compleet nieuw tuinontwerp? Of denkt u eraan een hovenier in te schakelen om uw tuin aan te leggen? Laat u dan inspireren op tuinbeurzen, maak een moodboard of bekijk wat inspiratietuinen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat veel mensen achteraf spijt hebben van hun nieuwe tuin. En dat is te voorkomen.  Met deze handige tips zorgt u ervoor dat u een prachtig tuin kunt (laten) aanleggen, waarvan u jarenlang plezier heeft.

Schakel een goede hovenier in  voor tuinaanleg

Er zijn tegenwoordig veel hoveniers te vinden, maar dat wil niet zeggen dat ze allemaal gespecialiseerd zijn in hun vak. Zorg ervoor dat u een goede hovenier uitkiest met betrouwbare recensies, en bekijk de projecten die hij/zij heeft gemaakt. Dit kunt u vaak vinden op de website van de hovenier, of op zijn Facebookpagina. Wij van Geerts & Groenendaal Hoveniers zijn experts in ons vak, en hebben al veel klanten voorzien van hun droomtuin. Natuurlijk kunt u onze referenties bekijken, of klanten via onze facebookpagina vragen naar hun ervaringen.

Maak een moodboard voor een nieuwe tuin of vindt inspiratie op tuinbeurzen

Een nieuwe tuin aanleggen is niet ‘zomaar’ iets, en het is de bedoeling dat u jarenlang kunt genieten van uw tuin. Bekijk daarom wat u van uw tuin verwacht, welk doel uw tuin heeft en hoe u uw tuin wilt indelen. Wij kunnen u hierin natuurlijk altijd adviseren, maar uiteindelijk kiest u natuurlijk de kleur van uw tuinset. Maak een moodboard om te zien welke kleuren leuk bij elkaar passen, en hoe u de sfeer krijgt die u graag wilt.

Kiest u voor kunstgras of echt gras?

Naast het kiezen van tegels, bloemen, planten en bomen, is ook het gras van belang. Het onderhouden van natuurlijk gras kan veel werk zijn, maar bij kunstgras heeft u daar geen last van. Kunstgras is onderhoudsvriendelijk, hoeft nooit gemaaid te worden en blijft altijd mooi groen. Naast het aanleggen van gewoon gras en complete tuinen, zijn wij ook gespecialiseerd in het leggen van kunstgras. U kunt een kijkje komen nemen in onze showtuin, zodat u het kunstgras met eigen ogen kunt zien en kunt voelen. Meer informatie over ons kunstgras kunt u vinden op de pagina kunstgras leggen.

Bomen in uw tuin? Of toch liever niet?

Veel mensen kiezen voor een of twee grote bomen in de tuin. Het is echter verstandig u eerst te laten adviseren over het soort boom dat u wilt. Wat begint als een klein boompje, kan uitgroeien tot een gigantische boom die schade kan toebrengen aan de rest van de tuin. Wortels groeien immers snel, en teveel schaduw kan ervoor zorgen dat de bloemen in uw tuin te weinig zonlicht krijgen. Wij informeren u graag over een boomsoort die in uw tuin past. Lees ook onze blogpost met bomen voor een kleine tuin.

Bezuinig niet teveel op de nodige onderdelen

U kunt gemakkelijk geld besparen door op een creatieve manier aan de slag te gaan met uw tuin. Toch is het niet verstandig om overal geld op te besparen. Een buitenkraan is een goed voorbeeld. De meeste oudere huizen zijn niet voorzien van een buitenkraan, terwijl zo’n kraan erg handig is. Probeer bij het aanleggen van uw nieuwe tuin ook het plaatsen van een buitenkraan in het kostenplaatje mee te nemen.


We adviseren om niet te bezuinigen op een buitenkraan

Plant niet te veel planten

Wist u dat er een gouden regel is voor het planten van planten in uw tuin?  Zorg ervoor dat 80% van uw tuin bestaat uit basisbeplanting, en 20% op bloeiers en verwisselbare planten. Op deze manier bespaart u veel tijd doordat de basisbeplanting weinig onderhoud nodig heeft.

Neem goede terrastegels

Het terras is vaak dé plek waar we de meeste tijd doorbrengen. Om zo lang mogelijk plezier te hebben van uw terras, is het belangrijk goede terrastegels te kiezen. Goede terrastegels zijn vaak van beton of natuursteen, en zijn niet te glad. En wat is er handiger dan een hovenier die ook nog eens voor de bestrating zorgt? Wij leggen naast uw complete tuin ook graag uw terras aan. U kunt hier meer informatie vinden over het bestraten van uw tuin of terras.

Voorkom wateroverlast in de tuin

Helaas regent het maar al te vaak in Nederland, en regelmatig staan honderden tuinen blank. Om wateroverlast te voorkomen, is het belangrijk uw tuin te voorzien van een goed afwateringssysteem. Wij adviseren u hier graag over. Voor vrijblijvend advies kunt u contact met ons opnemen.

Natuurlijk kunnen we het tuinontwerp en -aanleg ook geheel uit uw handen nemen. Kijk voor meer informatie op de pagina Geerts & Groenendaal tuinaanleg.

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?

Wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen?

Gebruik onze expertise voor uw tuin, en vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan! Wij zorgen ervoor dat u binnen 24 uur een persoonlijke offerte in huis heeft!

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?