Hoe onze klanten ons beoordelen
9.8
332 beoordelingen

Tuin verzorgen tijdens de warmte

Tuin in de zomer

Het is warm! De komende weken hebben we ongekende temperaturen gehad in Nederland en regent het maar af en toe. De tuin kan hier soms moeite mee hebben. Het gras wordt droger, planten gaan hangen en bomen snakken naar water. Wij geven je graag tips om je tuin deze zomer door te helpen.

Water, water, water.

Net zoals wij mensen heeft de tuin veel behoefte aan water als het warm is. Sproei de tuin het liefst ’s ochtends of ’s avonds, wanneer er nog niet veel zon te vinden is. Geef liever geen water om het warmste moment van de dag. De tuin gaat hieraan wennen en snakt dan vaker naar water overdag, tevens zorgt het water midden op de dag voor verbranding van de planten waardoor ze niet lang leven. Heb je wat minder tijd of ga je op vakantie? Zorg er dan voor dat de planten toch  2 keer per week een flinke dosis water krijgen. Planten zijn sterk en wennen aan watertekort, maar tijdens deze warme dagen is 2x per week sproeien toch echt nodig.

Geef extra voeding

Naast het geven van extra water is het verstandig om planten extra voeding te geven. Dit kun je doen door een extra laagje kunstmest of potgrond te leggen rondom de planten en bloemen. In deze tijden van droogte hebben ze extra veel behoeften aan vitamine en mineralen, die ze uit kunstmest halen.

Zet planten in de schaduw

Heb je bloemen of planten in een pot? Zet ze dan liever in de schaduw op de warmste momenten van de dag. Zo hebben ze even rust van de brandende zon.  Merk jij dat je vaste planten moeite hebben met de brandende zon? Dan kun je ze van een schaduwdoek voorzien. Span een wit laken een meter hoger dan de plant waardoor hij een eigen schaduwplek krijgt.

Snoei even niet

Tijdens deze hittegolf is het beter om niet te snoeien. Heggen verbranden namelijk veel sneller in de zon als ze net gesnoeid zijn. Kies er liever voor nog een aantal weken te wachten wanneer de ergste temperaturen voorbij zijn.

Zet water voor dieren neer

Ook wilde dieren hebben last van de warmte. Help ze daarom een handje! Zet een lekker waterbadje neer voor vogels en kleine schaaltjes water voor egels. Zo help je niet alleen de tuin maar ook de dieren de warmte doorstaan.

Hoe zorg jij voor jouw tuin tijdens deze warme dagen? Laat het ons weten in een berichtje of stuur ons een mailtje!

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?

Wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen?

Gebruik onze expertise voor uw tuin, en vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan! Wij zorgen ervoor dat u binnen 24 uur een persoonlijke offerte in huis heeft!

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?