Hoe onze klanten ons beoordelen
9.8
292 beoordelingen

Tuinevenementen in juli

Benieuwd wat de maand juli in juli plaatsvinden? Dan zit u hier goed! Wij zochten voor u uit waar de leukste bloemenbeurzen en tuinevenementen gehouden worden. De verschillende evenementen bieden genoeg variatie voor complete gezinnen. Van workshops, het bekijken van tuinontwerpen en het ontdekken van de verschillende bloem en plantsoorten, tijdens deze tuinevenementen in juli kunt u uw ogen uitkijken:

Bloem & Tuin

Nuenen, 13 tot en met 22 juli
Landgoed Gulbergen, Schoutse Vennen, 5674 TK Nuenen
Entree volwassenen: € 12,00
Bloem & Tuin is een van de grootste tuinevenementen van de Benelux. Nuenen verwelkomt dit evenement al 25 jaar lang. Trek er samen met het gezin of uw vrienden op uit en laat je inspireren in de omgeving van Landgoed Gulbergen. Hier vind je exotische planten en bloemen. Daarnaast kun je deelnemen aan verschillende workshops en prachtige tuinontwerpen bekijken. Specialisten vertellen jou over de nieuwste tuintrends, waarna je ook nog een heerlijke wandeling door de bossen kunt maken.

Open tuinevenement in juli ‘De Tuinen in Demen’

Demen,  6 mei tot en met 9 september iedere donderdag en zondag van 11.00 tot 17.00
Kleine Poelstraat 13, 5354 KD Demen
Entree volwassenen: €4.50 of €6.00 inclusief koffie of thee
Op naar deze prachtige tuin gelegen aan de rivier de Maas. Op deze prachtige locatie bloeien meer dan 100 verschillende irissen, pioenen en rozenstruiken. Wandel door de tuinen en geniet van alle geuren en kleuren. Bijzondere vaste planten, clematissen en grassen zorgen ervoor dat de tuinen zelfs in de september een bezoek waard zijn.

Open tuindag bij ‘Landgoed De Hertgang’

Halsteren, 15 april tot en met 15 oktober iedere vrijdag van 13.00 tot 17.00
Landgoed De Hertgang, Klaverblokken 18, 4661 HJ Halsteren
Entree volwassenen:  €3.50 inclusief rondleiding om 14.00
Zet deze maar op uw lijstje met tuinevenementen in juli. Ontdek de rijke historie van Landgoed De Hertgang tijdens een van zijn open tuinendagen. Het landgoed werd aan het einde van de vijftiger jaren van de vorige eeuw aangelegd. In 1958 werd het landhuis en bijgebouw gebouwd, waarna de tuinen werden ontworpen door tuinarchitect Van Koolwijk. Fan van Engelse tuinen? Dan zit u hier helemaal goed. De gazons, vijvers, borders en aanplanting is geinspireerd op de Engelse tuinen. In 1983 kregen de tuinen een kleine make over door de nieuwe eigenaren. Nieuwe borders werden ingeplant, nieuwe paden werden voorzien. Van 200 soorten bomen en struiken zijn er nu maar liefst 600 of meer. Genoeg om te ontdekken op dit 5.5 hectare grote terrein.

Ikebanalessen in Hasselt

Japanse Tuin, 3500 Hasselt
Zondag 15 juli
Entree volwassenen: €25. Inschrijven verplicht, er is plek voor maximaal 9 deelnemers.
Altijd al gek geweest op de prachtige vormen en kleuren in Japanse tuinen? Dan zou u kunnen overwegen uw tuin een make over te geven. Of u pakt het eerst wat kleiner aan en volgt een Ikebanales. Tijdens deze les leert u de kunst van het Japans bloemschikken. Stel onder begeleiding van Els Claes uw creatie samen en ga daarna nog op ontdekkingstocht door de Japanse Tuin.

Arboretum Trompenburg

Rotterdam, elke dag geopend van 10.00 tot 17.00, op maandag van 12.00 tot 17.00
Honingerdijk 86
3062 NX Rotterdam, Nederland
Entree volwassenen: €7.50 Studenten krijgen 50 procent korting
Een dagje in Rotterdam en toe aan wat rust? Dan kunt u uw ogen uitkijken in Arboretum Trompenburg. Hier vind u een grote collectie bomen, struiken, planten en bloemen. Deze prachtige tuin ligt aan de rand van centrum Rotterdam, en verbaasd iedereen die er binnen wandelt. Zo veel rust na een bezoek aan de drukke stad. Naast honderden verschillende soorten bomen en planten, vind u ook een mooie collectie cactussen. Op zondagen vindt er regelmatig een begeleide wandeling plaats. Voor bezoeken wanneer er geen begeleidende wandelingen zijn is een plattegrond voorzien.

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?

Wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen?

Gebruik onze expertise voor uw tuin, en vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan! Wij zorgen ervoor dat u binnen 24 uur een persoonlijke offerte in huis heeft!

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?