Hoe onze klanten ons beoordelen
9.8
308 beoordelingen

De leukste tuinevementen in Juni

Juni is een van de beste maanden om eropuit te trekken en de leukste tuinevenementen te bezoeken. Een middagje naar Floralia, de ‘international garden photographer of the year’ tentoonstelling, het Verborgen Tuinen Weekend en de Fleurig Huis en Tuin dagen: een bezoekje aan deze tuinevementen in juni is zeker de moeite waard.


Floralia
(2 april tot en met 11 september)

Dit voorjaar komt het Gorcums Museum weer tot bloei. Vele Nederlandse kunstenaars laten tijdens de expositie ‘Floralia’ zien hoe zij zijn geinspireerd door bloemen. Tekeningen, foto’s, beelden, prachtige schilderijen, mooie kleurexposities en indrukwekkende stillevens: tijdens een middagje in het Gorcums Museum raak je hoe dan ook geinspireerd.

tuinevenementen
International Garden Photographer of the Year
(16 april tot en met 19 september) 

Voor veel tuinliefhebbers is dit een van de bekendste tentoonstellingen ter wereld. Tijdens deze tentoonstellingen laten fotograven vanuit de hele wereld hun meesterwerken zien: waarbij zij prachtige tuinen en landschappen hebben gefotografeerd. Het evenement wordt georganiseerd door de Kew Gardens in Londen, maar vind dit jaar in Hortus Botanicus Amsterdam plaats.

 

Verborgen Tuinen Weekend
(11 juni en 12 juni van 09:00 tot 17:00)
Ook dit weekend is Gorcum weer ’the place to be’. Hier vindt het jaarlijkse Verborgen Tuinen Weekend plaats. Verschillende Gorcumers stellen hun prachtige klassieke, romantische, kleine en grote tuinen open voor bezoekers. De tuinen zijn in de binnenstad en in de buitenwijken van Gorinchem te vinden. Wilt u ook een bezoekje brengen aan de tuinen? Neem dan contact op met gerda.vonk@gorinchem.nl, zodat u zich aan kunt melden.

tuinevenementen

Fleurig Huis en Tuin
(12 juni tot en met 19 juni van 10:00 tot 18:00)
Een schilderworkshop volgen? Een mini-cursus bloembinden bijwonen of advies inwinnen van tuinontwerper Gilbert de Jong? Het kan tijdens de Fleurig Huis en Tuin dagen. Deze dagen staan in het teken van demonstraties, workshops en inspiratie. Er zijn maar liefst 50 kraampjes te vinden, en ook jonge kinderen vermaken zich prima hier.

De leukste tuinevenementen dit jaar bezoeken?

Natuurlijk zijn er het hele jaar door verschillende inspirerende tuinevenementen te bezoeken. Daarom hebben wij de ‘evenementenkalender‘ samengesteld. Zo kunt u precies zien wanneer de leukste tuinevenementen van Nederland plaatsvinden. U vindt alle belangrijke informatie van het evenement en kunt dus gemakkelijk uw uitje plannen. Alvast heel veel plezier!

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?

Wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen?

Gebruik onze expertise voor uw tuin, en vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan! Wij zorgen ervoor dat u binnen 24 uur een persoonlijke offerte in huis heeft!

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?