Hoe onze klanten ons beoordelen
9.8
347 beoordelingen

De handigste tuintips voor in juli

Leeuwenbekje bloem geel

Het weer in Nederland is niet altijd te voorspellen, maar ‘normaal gezien’ wordt het in juli weleens 30 graden. Uw planten en bloemen kunnen last hebben van deze warmte, en hebben wat extra hulp nodig om deze warme zomermaand door te komen. Met onze handige tuintips ligt uw tuin er ook in de zomer prachtig bij.

Begin met het sproeien van de tuin

Sproeien, sproeien, en nog eens sproeien. Het kan handig zijn een sproei-installatie te laten installeren, maar u kunt natuurlijk ook zelf sproeien. De meeste bloemen en planten mogen gerust twee keer per dag water krijgen. Uw gazon kunt u het beste in de avond sproeien Uit onderzoek is gebleken dat dit beter is voor het algehele waterverbruik in Nederland.

Knip alle dode bloemen weg

Helaas zijn dode of uitgedroogde bloemen niet altijd te voorkomen. Houd vooral uw rozenstruik goed in de gaten en knip dode bloemen weg. Zo ziet uw struik er weer een stuk mooier uit.

Bestrijd bladluis


Met deze warme temperaturen komt ook het ongedierte weer massaal tevoorschijn. Bladluizen zijn kleine insecten die van uw planten eten. Gelukkig wordt een grote hoeveelheid bladluis dagelijks gegeten door vogels en lieveheersbeestjes, maar soms zijn er gewoon teveel aanwezig in de tuin. U kunt hiervoor Spruzit gebruiken. Dit ecologische product bestrijdt schildluis, dopluis, wolluis, spint en bladluis. Het product is alleen te gebruiken op hardbladige planten, zoals een fruitboom, heesters of laurier. Spruzit is niet schadelijk voor bijen of andere dieren, en bestrijdt dus alleen de ongewenste luizen.

Maai het gras niet te kort

Gras kan verbranden door de zon wanneer het te kort gemaaid is. Zorg er dus voor dat u uw gras op een hoogte van 3 tot 5 centimeter maait. Zo voorkomt u bruine en gele verbrandingsplekken.

Zaai meerjarige planten


Ook deze maand kunnen meerjarige planten nog gepland worden. Leeuwenbekjes, luffertje in het groen, vergeet mij niet, stokrozen en campanula’s kunnen zonder probleem geplant worden. Zorg er wel voor dat u ze wat extra water geeft, waardoor ze beter aanslaan en goed kunnen groeien.

Kies een goede plek voor uw nestkast

Geniet u ook zo van vogels in uw tuin? Maar hangt uw nestkast in de volle zon? Dan is het tijd om deze te verplaatsen. Zoek een praktische plaats in de schaduw, waardoor toekomstige kuikens niet overhit raken en uitdrogen. Zorg voor een vogelbadje in de buurt van uw nestkast, en uw kuikens en vogels gaan een fijne zomer tegemoet.

Wilt u uw tuin helemaal zomer klaar maken en een echte make-over geven? Bekijk dan ons blog met de leukste tuin hacks eens. Hier kunt u genoeg inspiratie opdoen om wat extra sfeer in uw tuin te creëren

 

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?

Wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen?

Gebruik onze expertise voor uw tuin, en vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan! Wij zorgen ervoor dat u binnen 24 uur een persoonlijke offerte in huis heeft!

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?