Hoe onze klanten ons beoordelen
9.8
344 beoordelingen

Tuintrends van 2018: wat is er hip dit jaar?

Tuintrends 2018

Ook dit jaar is er genoeg te ontdekken op tuingebied. 2018 belooft een jaar te worden met kleurrijke, gezellige en strakke tuinen. De tuintrends van 2018 brengen ons genoeg om over na te denken en zetten ons aan tot het creëren van prachtige nieuwe tuinen. Benieuwd wat er dit jaar helemaal hip is in de tuin? Wij gingen op onderzoek uit en kozen 5 nieuwe tuintrends van 2018 voor u uit.

Bodembedekkers: weer helemaal hip

In de jaren 70 en 80 waren bodembedekkers helemaal hip. Daarna hielden bodembedekkers het wat meer voor gezien en kwamen minder weelderige planten en bloemen op de voorgrond. Tijd voor een echte come back dus! De bodembedekker is weer helemaal in dit jaar. Neem een voorbeeld aan de ‘Kruipende Phlox’. Een paar plantjes zorgen binnen de kortste tijd voor een prachtig tapijt vol heerlijk ruikende bloemen. Ook voor een jaren 70 tuin bent u bij Geerts & Groenendaal aan het juiste adres. Informeer gerust naar de mogelijkheden.

Robuuste plantenbakken en strakke lijnen

Een moderne tuin is ook dit jaar meer dan welkom. Robuuste plantenbakken die zorgen voor strakke lijnen, donkere tegels en mooie planten zorgen samen voor een moderne tuin. Onlangs legden wij nog nieuwe moderne tuinen in Veldhoven, Liempde, Sint-Michielsgestel, Wijbosch en Eindhoven aan.

tuintrends 2018

Tuinieren met plantenbakken of containers

Hoewel het al een tijdje hip is, blijft het plaatsen van planten in mooie en kleurrijke plantenbakken of containers ook in 2018 hip. Geen zorgen dus als uw tuin helemaal voorzien is van tegels. Door aan ‘container gardening’ te doen, creëert u toch een gezellige tuin.

Een tuin aanleggen met oog voor flora en fauna

In 2018 doen we nog een stapje vooruit in het helpen van bijen en andere insecten. Door het aanleggen van planten en bloemen die goed zijn voor bijvoorbeeld bijen en vlinderpopulaties, draagt u uw steentje bij. De Cosmos bipinnatus, zonnebloemen, Alcea rosea en de vlinderstruik lokken bijen en vlinders en geven extra kleur aan uw tuin.

Natuurlijke elementen in de tuin

De natuur echt dichtbij halen doen we het liefst. We zijn dan ook blij met deze prachtige trend voor 2018. Door gebruik te maken van hout of steen is er ontzettend veel mogelijk in uw tuin, zoals bijvoorbeeld deze mooie tuin met stonewall:
tuintrends 2018 3

De tuintrends van 2018 zorgen in ieder geval voor genoeg inspiratie! Kunt u wel wat hulp gebruiken met het ontwerpen en aanleggen van uw nieuwe tuin? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?

Wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen?

Gebruik onze expertise voor uw tuin, en vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan! Wij zorgen ervoor dat u binnen 24 uur een persoonlijke offerte in huis heeft!

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?