Hoe onze klanten ons beoordelen
9.8
344 beoordelingen

Wat is het verschil tussen een veranda en een overkapping?

Houten veranda op maat laten maken

Geerts & Groenendaal bouwt zowel overkappingen als veranda’s, maar wat is eigenlijk het verschil tussen een overkapping en veranda? Is er eigenlijk wel een verschil? Veel mensen gebruiken deze termen namelijk door elkaar. In deze blogpost leggen we het u uit.

Verschil overkapping en veranda

Een veranda is een overkapping die aan huis wordt gebouwd. Met andere woorden als u een overkapping aan huis wilt plaatsen, dan kunt u zowel de term overkapping als veranda gebruiken. Een veranda heeft altijd een open kant.

Een overkapping kan echter ook los staan in de tuin. Stel dat u een overkapping achter in uw tuin wilt bouwen, dan spreken we niet over een veranda.

Andere benamingen voor een overkapping zijn terrasoverkapping en tuinoverkapping.

Verschil veranda en tuinkamer

Wilt u een veranda bouwen die u helemaal kunt afsluiten, bijvoorbeeld met glazen schuifwanden? Dan spreken we over een tuinkamer. In een tuinkamer zit u beter beschermd tegen regen en wind dan in een veranda. Op mooie dagen zet u de deuren open en geniet u van het lekkere weer.

Als u deze ruimte eveneens laat isoleren, dan spreken we over een serre. Een serre zien we als een volwaardige uitbouw van uw woning waar u alle seizoenen gebruik van kunt maken.

Wilt u een overkapping, veranda of tuinkamer laten plaatsen? Wij, Geerts & Groenendaal zijn specialist in het bouwen van houten overkappingen en tuinkamers op maat. We denken vanaf het ontwerp met u mee en realiseren uw nieuwe tuingebouw compleet naar uw wensen. Meer informatie vindt u op de pagina’s overkapping en tuinkamer laten plaatsen.

Als u een overkapping wilt laten plaatsen, dan adviseren we dat u ook ons artikel over hoe hoog een overkapping mag zijn.

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?

Wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen?

Gebruik onze expertise voor uw tuin, en vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan! Wij zorgen ervoor dat u binnen 24 uur een persoonlijke offerte in huis heeft!

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?