Hoe onze klanten ons beoordelen
9.8
344 beoordelingen

Vitamine B voor planten: wat doet het?

Vitamine B voor planten

In ons vorige blog vertelde we u over de belangen van verschillende vitamines voor uw planten. Zo zorgt Vitamine C ervoor dat uw planten veel beter tegen smog kunnen. De plant wordt zo dus beter beschermd tegen schadelijke stoffen van buitenaf. Daarnaast zorgt Vitamine E ervoor dat planten beter tegen extreem koude temperaturen kunnen en dus extra winterhard worden. Ook Vitamine B heeft een goede werking op planten. Vitamine B is een van de belangrijke ingrediënten van plantenvoeding. Daarom bekijken we deze bitamine en zijn eigenschappen van dichtbij.

Onderzoek van de Universiteit van Chicago naar Vitamine B voor planten: draagt het echt iets bij?

Als u zich futloos voelt, neemt u al snel een Vitamine B pilletje. Deze vitamine zorgen er namelijk voor dat je een sterker, vrolijker gevoel krijgt. Het zorgt daarnaast voor een gezonde huid, een goede spijsvertering, meer energie, een optimale energie toevoer en de aanmaak van anti-stress hormonen. Onderzoekers van de Universiteit in Chicago wisten natuurlijk al dat vitamines een belangrijke rol in het welzijn van mensen spelen. Ze vroegen zich ook af of planten eveneens zo sterk op Vitamine B kunnen reageren. Na een flinke testperiode waarbij verschillende planten voorzien werden van Vitamine B, vergeleken ze het resultaat met dezelfde planten die geen dosis Vitamine B toegediend hadden gekregen. Het verschil was vrij groot, waardoor de onderzoekers besloten een groter onderzoek in te stellen. Vitamine B is namelijk ‘verdeeld’ in een aantal groepen. Zo is er Vitamine B1, 2, 3 enzovoorts. Elke ‘soort’ heeft zijn eigen eigenschappen.

Wat doet Vitamine B voor planten?

Uit het onderzoek van de Universiteit van Chicago bleek dus Vitamine B voor planten een positieve bijdragen geeft. De onderzoekers bekeken daarom gedetailleerd naar de verschillende functiegroepen, waarbij ze bekeken hoe de vitamines bijdroegen aan de gezondheid van de plant.

Vitamine B1

Deze vitamine wordt ook wel Thiamine genoemd. Het is belangrijk voor een goede stofwisseling van de planten, waardoor ze beter kunnen groeien en bloeien. Onderzoekers aan de Universiteit van California hebben uitgevonden dat planten die voldoende Vitamine B ter beschikking hebben, veel sterker en gezonder uitgroeien dan planten die dit niet hebben.

Vitamine B2

Deze vitamine helpt de planten bij het verbeteren van hun weerstand. Het helpt tegen ziektes en zorgt ervoor dat de plant minder snel besmet wordt door virussen.

Vitamine B2

Ook wel Niacine genoemd. Niacine zorgt, net als Vitamine B1, voor een betere stofwisseling van de plant. Daarnaast draagt het bij aan de celgroei, waardoor planten mooier en gezonder groeien en deukjes of beschadigingen eerder herstellen.

Vitamine B5

Dit is een van de belangrijke ‘ingrediënten’ in Vitamine B. B5 zorgt voor een langere levensduur en draagt bij aan het algemene welzijn van een plant. Heeft een plant bijna tot geen vitamine B5 om uit de aarde of voeding te halen? Dan gaat de plant helaas dood.

Vitamine B8

Deze vitamine geeft de plant energie, gezonde bladeren en een frisse uitstraling. Het zorgt daarnaast voor de productie van aminozuren.

Geeft u uw planten al Vitamine B? Laat ons dan weten wat uw bevindingen zijn. Groeit te plant sneller dan andere planten? Heeft het een gezonde uitstraling en sterke takken en bladeren? Dan ziet u zelf de positieve effecten van Vitamine B voor planten en bloemen.

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?

Wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen?

Gebruik onze expertise voor uw tuin, en vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan! Wij zorgen ervoor dat u binnen 24 uur een persoonlijke offerte in huis heeft!

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?