Hoe onze klanten ons beoordelen
9.8
332 beoordelingen

Voorkom deze 7 meest gemaakte fouten in de tuin

Het zonnetje schijnt wat vaker, de dagen worden langer en de tuin heeft een opfrisser nodig. Vol goede moed haalt u uw handschoenen uit de kast en maakt u zich klaar voor een middagje in de tuin. Kan niks fout gaan, toch?! Helaas wel. Voorkom deze 8 meest gemaakte fouten in de tuin:

1. Onkruidverdelger verkeerd gebruiken

Met de eerste zonnestralen komt ook onkruid al snel om de hoek kijken. Beetje onkruidverdelger hier, beetje daar. Maar ben voorzichtig, onkruidverdelger kan ook uw planten aantasten. Gebruik het dus voorzichtig en sproei op de juiste plaats. Vermijd dagen met kans op regen, het regenwater kan de onkruidverdelger namelijk ongewild over de tuin verspreiden.

2. Te veel water geven

De meeste planten en bloemen doen het prima bij het wisselvallige Nederlandse weer. Behalve in de zomer en op dagen dat het in het voorjaar erg droog is hoeft u water bij te geven. Geef dus vooral niet teveel water en enkel op dagen waarop het droog en warm is. Lees onze blogpost over droogte in de tuin wat u het beste kunt doen in warme periodes waarin het weinig regent.

3. Te vroeg snoeien

Met het mooie weer komt al snel het ‘laten we de plantjes snoeien’ idee naar boven. Te vroeg snoeien is dan ook een van de meest gemaakte fouten in de tuin. De meeste planten komen met dit mooie weer pas tot bloei. Bladeren en knoppen beginnen nu aan te groeien. Het beste moment om te gaan snoeien is van november tot maart.

4. Voorkom het kopen van ongezonde planten

Op naar de tuincentra om nog snel wat planten aan te schaffen? Zorg er dan voor dat u met gezonde, mooie planten thuiskomt. Hoewel sommige planten er nog fris en fruitig uitzien, is het altijd belangrijk te controleren op bladluis of andere kleine insecten. Ook erg droge wortels en gele of afgescheurde bladeren kunnen een teken zijn dat de plant zijn beste tijd binnenkort heeft gehad.

5. Kies ook voor bloemen

Hoewel er genoeg prachtige planten zijn om van te genieten, is het belangrijk een mooie balans te vinden. De ‘gouden regel’ is dan ook 80 procent aan basisplanten, 20 procent aan mooie bloeiers. Zo krijgt uw tuin een levendige uitstraling en behoud je een frisse uitstraling.

6. Niet denken aan huisdieren of kinderen

Uit enthousiasme kan het zijn dat u plots thuiskomt met planten die niet goed, of zelfs giftig zijn. Vooral voor huisdieren of kleine kinderen kunnen sommige planten schadelijk zijn. Bekijk daarom altijd goed het kaartje dat bij de plant of bloem aanwezig is, of doe extra navraag. Zo weet u zeker dat u niet per ongeluk een giftige plant in de tuin zet. Heeft u een hond of kat? Lees dan zeker onze blogpost over giftige planten voor katten en honden.

7. Alles tegelijk planten

De meeste planten groeien het beste als ze in een bepaald seizoen gepland worden. Bekijk dit dus altijd van te voren en plant niet zomaar alles tegelijk. Laat u goed informeren zodat de planten een goede kans krijgen om in uw tuin te acclimatiseren.

Bent u klaar om uw tuin eens goed onder handen te nemen? Voorkom dan zeker deze veel gemaakte fouten in de tuin. Inspiratie kunt u opdoen door nieuwste tuintrends eens te bekijken.

Zoekt u verder nog hulp voor uw tuin? Lees dan de volgende blogposts.

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?

Wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen?

Gebruik onze expertise voor uw tuin, en vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan! Wij zorgen ervoor dat u binnen 24 uur een persoonlijke offerte in huis heeft!

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?