Hoe onze klanten ons beoordelen
9.8
267 beoordelingen

Wateroverlast in de tuin: is het te voorkomen?

Nederland werd geteisterd door hevige regenval en een paar flinke onweersbuien deze week. Straten, tuinen en kelders stonden dan ook compleet blank. Bloemen en planten worden letterlijk ‘ondergedompeld’, en uw tuin ziet er ineens een stuk minder levendig uit nadat het water is weggespoeld. Gelukkig kunnen wij ervoor zorgen dat uw tuin de volgende keer beter bestand is tegen wateroverlast. Zo is de kans op overstromingen minder groot.

Voorkom waterproblemen in uw tuin
Helaas loopt water door hevige regenval niet gemakkelijk weg in Nederland. Dit komt omdat de ondergrond vaak platgereden wordt tijdens de bouw van woningen en tuinen. Hierdoor wordt de grond hard, en kan het niet voldoende water absorberen. Ook wordt de waterafvoer niet juist in kaart gebracht, of wordt een afwateringssysteem verkeerd geplaatst. Met de volgende tips zorgt u ervoor dat het water in uw tuin makkelijker wegloopt:

Zorg ervoor dat uw tuin schuin afloopt
Bij het aanleggen van uw tuin wordt er voor gezorgd dat deze lichtelijk schuin afloopt. Het gaat hierbij echt om millimeters. Door het schuin laten aflopen van uw tuin zorgt u ervoor dat het water één kant op loopt, naar de roostergoten bijvoorbeeld. Zo blijft het water niet op een plek in uw tuin ‘hangen’, en is de kans op overstromingen een stuk kleiner.

Plaats roostergoten of sleufgoten aan de rand van uw tuin of balkon
Roostergoten of sleufgoten worden gemaakt van verzinkt staal, rvs of gietijzer. Roostergoten worden aangelegd aan de zijkant van de tuin, vaak langs de terrastegels. Door deze roostergoten wordt het water opgevangen, en afgevoerd naar het riool.

wateroverlast

Laat een goed afwateringssysteem of drainagesysteem plaatsen
Een van de belangrijkste manieren om wateroverlast te voorkomen, is het laten plaatsen van een goed afwaterings- of drainagesysteem. Deze systemen worden onder de grond aanlegt. Er zijn verschillende systemen op de markt, dus er is altijd iets te vinden wat bij uw budget of voorkeuren past.

Laat de ondergrond opnieuw stabiliseren
Doordat bouwmachines bij het bouwen van uw woning over uw grond hebben gereden, wordt de ondergrond vaak platgedrukt. Vooral bij nieuwbouwwoningen waar veel op en af wordt gereden, is de ondergrond na verloop van tijd verhard. Veel mensen leggen echter direct een nieuwe tuin aan, terwijl de ondergrond eerst gestabiliseerd zou moeten worden. Door de ondergrond opnieuw te stabiliseren, wordt de grond ‘losser’, waardoor er meer ruimte is om water te absorberen.

Wilt u uw tuin waterproof maken?
Neem dan contact met ons op voor vrijblijvende advies, of het maken van een afspraak. Wij staan u graag te woord en zorgen ervoor dat uw tuin ‘waterproof’ is.

 

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?

Wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen?

Gebruik onze expertise voor uw tuin, en vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan! Wij zorgen ervoor dat u binnen 24 uur een persoonlijke offerte in huis heeft!

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?