Hoe onze klanten ons beoordelen
9.8
343 beoordelingen

Hoe zorg je voor kunstgras in de tuin?

Wanneer kunstgras leggen

Wil jij graag kunstgras in de tuin laten aanleggen? Maar twijfel je over de voordelen en het onderhoud van kunstgras? Dan geven wij je graag advies. Kunstgras zorgt voor een lang groenblijvende tuin. Een tuin waaraan je weinig tijd hoeft te besteden. Toch heeft kunstgras af en toe wat onderhoud nodig. Door jouw kunstgras regelmatig te onderhouden zorg je ervoor dat het gras langer meegaat. Maar hoe zorg je voor kunstgras in de tuin? En hoe vaak moet je de tuin onderhouden?

De voordelen van kunstgras

Voordat we uitleggen hoe en hoe vaak kunstgras onderhouden moet worden, is het de moeite waard om naar alle voordelen van kunstgras te kijken. Kunstgras zorgt er niet alleen voor dat uw tuin langer groen blijft, maar heeft nog veel andere voordelen.
1. Het is kostenbesparend
Misschien wel het grootste voordeel van kunstgras. Door het gebruik van kunstgras hoeft je inderdaad nooit meer gras te maaien. Die grasmaaier is dus overbodig. U hoeft ook geen sprinklerinstallatie aan te schaffen of wekelijks te sproeien; wat u tijd en water bespaard.
2. Kunstgras voordeel 2: het is kind en diervriendelijk
Zorgeloos spelen op een zacht, kunstgras veld is natuurlijk heerlijk maar ook praktisch. Geen vieze kleding meer of opgehaalde grasplekken.
3.  Het is lekker duurzaam
Na het aanleggen van het kunstgras heb je er jarenlang plezier van. Geerts Groenendaal biedt zelfs 10 jaar garantie op kunstgras!

4. Er zijn verschillende  kleuren, soorten en maten
Wist je dat wij veel verschillende soorten kunstgras bieden en zelfs kunstgras hebben in de kleuren wit, oranje, rood, groen, geel of blauw? Geerts Groenendaal heeft speciaal kunstgras voor jou hockey of voetbalveld. Of speel jeliever een potje golf in de achtertuin.
5. Kunstgras is de ideale oplossing voor mensen met een (gras)allergie
Eindelijk, de oplossing voor waterige ogen en niezen is gevonden; kunstgras verspreidt geen graspollen. Graspollen zorgen vaak voor allergische reactie’s, vooral in de lente en zomer periode.
6. Je kunt kunstgras overal kunstgras plaatsen.
Zelfs op je balkon. Zo ziet je dakterras, balkon of zelfs indoor voetbalveld er altijd groen uit.
7. Het is niet van echt te onderscheiden
8. Op termijn goedkoper dan graszoden
De aanschaf van kunstgras is prijziger dan de aanschaf van graszoden. Toch kunt u geld besparen na het aanleggen van kunstgras. U hoeft uw kunstgras namelijk niet meer te vervangen of te onderhouden. Wij geven u zelfs 10 jaar garantie op uw kunstgras.

Hoe zorg je voor kunstgras in de tuin?

Om kunstgras langer mee te laten gaan is het belangrijk het de juiste zorg te geven.

– Hark het kunstgras zachtjes 1 of 2 keer per week. Zo verwijder je steentjes of onkruid.
– Zonlicht kan kunstgras uitdrogen, zorg er daarom voor dat je in zonnige periodes regelmatig water sproeit over het kunstgras.
– Het is aan te raden een keer per jaar pesticiden of een natuurlijk bestrijdinsgmiddel te gebruiken voor het kunstgras. Zo kan onkruid niet groeien tussen het kunstgras. Wij geven je graag tips over welke producten je het best kunt gebruiken.

Ben jij benieuwd naar de soorten kunstgras die wij aanbieden? Maak dan vrijblijvend een afspraak om in onze showtuin te komen kijken. Hier vind je verschillende soorten kunstgras en kun je bekijken welke jij het beste in jouw tuin vindt passen. Zoek je een expert voor het leggen van kunsgras? Bekijk dan onze services voor het laten leggen van kunstgras.

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?

Wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen?

Gebruik onze expertise voor uw tuin, en vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan! Wij zorgen ervoor dat u binnen 24 uur een persoonlijke offerte in huis heeft!

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?